Haberler

Bakan Çubukçu: Sınav Adından 'Devlet'i Kaldırmakta Sakınca Görmedik

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin Soru Önergesine Verdiği Yanıtta Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nın İsminden "Devlet" Kelimesinin Kaldırılmasında Sakınca Olmayacağını Düşündükleri İçin Söz Konusu "Kelimeyi" Kaldırdıklarını Söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin soru önergesine verdiği yanıtta Devlet Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı'nın isminden "Devlet" kelimesinin kaldırılmasında sakınca olmayacağını düşündükleri için söz konusu "kelimeyi" kaldırdıklarını söyledi.

CHP Yalova Milletvekili ve TBMM Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, Danıştay 8. Dairesi'nin, Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'ndan sınav ücreti alınmasına yönelik yürütmeyi durdurma kararı sonrasında Bakanlığın sınav isminden "Devlet" ibaresini kaldırmasına ilişkin bir soru önergesi verdi.

Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde İnce, söz konusu isim değişikliğinin amacının ücret alınmasına dönük olup olmadığını sordu.

Çubukçu, verdiği yanıtta; daha önce kılavuzlarda geçen "Devlet' kelimesinin, şu anda uygulanmakta olan yönetmelikte "Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı" olarak geçmediğini belirterek, "Daha kısa ifade edebilme hususunu da göz önünde bulundurarak söz konusu kelimenin kullanılmamasının hiçbir daha sakıncası olmayacağı düşünülmüştür" dedi.

Danıştay kararının ise ilköğretim kurumlarının 6, 7 ve 8. sınıfları için ücret alınmayacağına ilişkin yürütmeyi durdurma kararı olduğunu beliren Çubukçu, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na katılan hiçbir öğrenciden ücret alınmayacağına yönelik Bakanlık tarafından karar verilerek uygulamaya konulduğunu açıkladı.

-"İFADE EDİLMEK İSTENEN AÇIK"-

Çubukçu, "Sınavın adının "Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı' olarak değiştirilmesi. İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği gereğidir. Sınav ücretinin alınması veya alınmaması durumu ile bir ilgisi bulunmamaktadır" dedi. Bakan Çubukçu, İnce'nin, Duyuruda yapılan değişiklik, 2010 yılında yapılacak olan sınava başvuran öğrencilerden sınav ücreti almaya yönelik midir?" sorusuna ise "Duyurunun, okuyan herkesçe ne ifade edilmek istenildiğinin anlaşılacak açıklıkta olduğu değerlendirilmektedir" yanıtını vermekle yetindi. (ANKA)

(ONR/BUN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title