Haberler

Bakan Çağlayan'ın Malatya Ziyareti

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'nda Değişiklik Yapılacağını Belirterek, "Önümüzdeki Dönem Artık Sektörel Alanların Tayin Edildiği, Sektörel Organize Sanayi Bölgelerinin Oluştuğu Bir Model ile Karşı Karşıya Kalacağız" Dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'nda değişiklik yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki dönem artık sektörel alanların tayin edildiği, sektörel organize sanayi bölgelerinin oluştuğu bir model ile karşı karşıya kalacağız" dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer çağlayan, Malatya programının sonunda Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlene istişare toplantısına katıldı. Bakan Çağlar, burada yaptığı konuşmada, organize sanayi bölgelerinin kuruluşu ile ilgili yeni bir düzenleme yapılacağını ifade ederek, "Türkiye yeni Organize Sanayi Bölgesi Kanunu'na kavuşacak. Ne yaptık? Şunu yaptık. Sadece buralar organize sanayi bölgesi ile sınırlı kalmayacak. Bir kere organize sanayi bölgeleri de belli bir oranda, belli bir alanda ticaret, sağlık

ve eğitim gibi alanlarda ayrılıyor. Yer seçimleri yönetmeliğini değiştirdik. 1997 yılında organize sanayi bölgesi olmak üzere bakanlığımıza müracaat etmiş, halen devam eden organize sanayi bölgeleri var. Allah'tan korkmak lazım. 11 sene önceki yapacağınız ne yatırım, ne yatırımınızın şekli kalmıştır. 11 sene önce, bana göre milattan önceden bahsediyoruz. Şimdi 23 yer seçimi heyetini 9'a düşürdük. Kurumların bu konudaki görüş verme süresini 1 ayla sınırlandırdık. 1 ay içinde kurum görüşünü verdi verdi.

Vermedi, görüşünü olumlu vermiş olarak kabul edeceğiz. Organize sanayi bölgelerini şimdi ihtisas organize sanayi bölgelerine çeviriyoruz. Önümüzdeki dönem artık sektörel alanların tayin edildiği, sektörel organize sanayi bölgelerinin oluştuğu bir model ile karşı karşıya kalacağız" ifadelerini kaydetti.

Tarımsal birlikler ile ilgili olarak da konuşan Bakan Çağlayan, "Birlikler konusunda devletimizin çok büyük kaynakları heba edilmiştir, heba olmuştur. Bunun altını çizerek söylüyorum. Bugün Kayısı Birlik, kendi borçlarını ödeyemez hale gelmiştir. Size şunu çok net söyleyeyim, ben 27 sanayicilik yaptım. Bir şirkette, eğer şirket zarar ederse, şirket sıkıntıya girerse, o şirketin yönetimi, o şirketin genel müdürü, o şirketin ortakları o gelen her türlü problemi karşılamak mecburiyetindedirler. Bu noktada

maalesef verilen borcu bile ödeyemez hale gelmiş, başka bir birlikten alınan parayı da ödeyemez hale gelmiş. Onun için size bu konuda tavsiyem, başka bir arayışa girmenizdir. Yeniden yapılandırma ile ilgili olarak Dünya Bankası'ndan verilen müddet de zaten bu yıl sonunda bitiyor. Maalesef, Kayısı Birlik için söylemiyorum. Bir çok birlik için söylüyorum. Bunlar iyi yönetilememiştir, iyi idare edilmemiştir. Buralara hatıra binaen lüzumsuz sayıda insan almıştır ve iyi politikalar da geliştirilememiştir" diye

konuştu.

(BK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title