Haberler

Bakan Başesgioğlu'nun İngiltere Temasları

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İngiltere Gezisinin İkinci Gününde Sabah Saatlerinde Göçmenlik İşlerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı John Ryan ile Görüştü. Başesgioğlu, Görüşmenin Ardından Türk Konsolosluğu'nda İngiltere Türk Dernekleri Temsilcileri ile Biraraya Geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, İngiltere gezisinin ikinci gününde sabah saatlerinde göçmenlik işlerinden sorumlu Bakan Yardımcısı John Ryan ile görüştü. Başesgioğlu, görüşmenin ardından Türk Konsolosluğu'nda İngiltere Türk Dernekleri temsilcileri ile biraraya geldi.

İngiltere gezisinin ikinci gününde Bakan Başesgioğlu, Türk dernekleri temsilcileri ile görüşmesinden önce konsoloslukta bir basın toplantısı düzenledi. Başesgioğlu'nun basına açık yaptığı konuşmasında, özellikle Avrupa Birliği (AB) sürecindeki gelişmelerden söz etti. Başesgioğlu, John Ryan ile yaptığı görüşmeye değinerek, "İngiltere'nin, AB sürecinde Türkiye'ye bugüne kadar verdiği üst seviyedeki destek için memnun olduğumuzu muhataplarımıza bildirdik. Onlar da bu desteğin süreceği bilgisini bize ilettiler" dedi. İki ülke arasında var olan geleneksel dostluğun pekiştiğini de sözlerine ekleyen Başesgioğlu, son dönemde Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde sıkıntılar yaşansa da, Türkiye'nin amacının tam üyelik olduğunu, ikinci sınıf bir üyeliğe razı olmayacağını söyledi. Başesgioğlu, AB'nin Türkiye'ye her zaman ihtiyacı olacağını, Türkiye'nin de AB'ye üye olduktan sonra yük olmayacağını ifade etti. Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) ve NATO üyesi olarak yükümlülüklerini her zaman yerine getirmiş bir ülke olduğunu, günü geldiğinde AB'de de yerini alacağını söyleyen Başesgioğlu, Türkiye'de reform çalışmalarının devam ettiğini ve AB'nin, Türkiye'nin üyelik sürecini 8 başlıkta askıya almış olmasının Türkiye'nin üyelik konusundaki kararlılığını etkilemediğini kaydetti.

İngiltere'de yaşayan Türk toplumu ile ilgili olarak, uluslararası yasalar ve ortaklık hukukundan doğan kazanımlar olduğunu söyleyen Başesgioğlu, ortaklık hukukundan doğan kazanımların ve göç yasalarının korunmasını istediklerini söyledi. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının, bulundukları ülkede kamu düzenine uyduklarını ve tahriklere kapılmayan bir toplum olduklarına dikkat çeken Başesgioğlu, İngiltere'nin ve diğer Avrupa ülkelerinin, bu özellikleri göz önünde bulundurmalarını istediklerini ifade etti.

Toplantıya İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam, Britanya Türk Kadınları Derneği'nden Zeynep Özer, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'ndan Hüseyin Aslan, Türk Bankacılar Birliği'nden Şevki Acuner, MÜSİAD İngiltere'den Ali Osman Duran, Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Nimet Bozkurt, Türk Diyanet Vakfı'ndan Yaşar Çolak, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cem Evi'nden Yasin Gaygusuz, Türk İngiliz Hukukçular Birliği'nden Emma Edhem katıldı.

Bakan Başesgioğlu, akşam saatlerinde Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası'nın düzenlediği başka bir etkinliğe katılacak.

(HU-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title