Haberler

Bakan Aydın Aksaray'da

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Din Görevlileri Arasında Kariyer Uygulamasına İlişkin Düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda İmzaya Açıldığını Söyledi.

Devlet Bakanı Mehmet Aydın, din görevlileri arasında kariyer uygulamasına ilişkin düzenlemenin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını söyledi.

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Aksaray'da Vali Sebati Buyuran'ı ziyaret eden Devlet Bakanı Mehmet Aydın, şehrin sorunları hakkında bilgi aldı. Valilik ziyaretinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Bakanı Aydın, yurt dışına din görevlisi gönderilmesi konusunda yasada bazı eksiklikler olduğunu ve bunların giderileceğini belirtti. Bakan Aydın, "Yasada birkaç yenilik var. Birkaç tane de ciddi anlamda eksikliklerimizin tamamlanması var. Mesela biz yurt dışına çok sayıda görevli gönderiyoruz. Burada bir yasal eksikliğimiz vardı, çünkü teşkilat yasasının yurt dışına görevli göndermeyle ilgili bölümü iptal edilmişti ve yerine yenisi hazırlanamamıştı. Birinci yaptığımız iş evvela o eksikliği tamamlamak" dedi.

Din görevlilerinde kariyer uygulamasıyla ilgili düzenlemelerin Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını hatırlatan Mehmet Aydın, "Kariyer sistemi şu andaki sistemde 30 haneli bir yerdeki görevliyle Sultanahmet Camii'ndeki görevlimiz arasında bir fark yok. Yani ne statü bakımından fark var ne de tayin bakımından. Sultanahmet ve Süleymaniye camileri gibi yerlere bundan sonra tercihen akademik kariyerinde belli bir noktasına gelmiş, master yapmış, yabancı dil bilen arkadaşlarımızın tayin edilmesi gerekiyor. Onun için de kurumsal bir altyapının oluşturulması gerekiyordu. Çünkü oraya yüzlerce insan gelip gidiyor, doğrudan doğruya imamımız herhangi bir kimseye ihtiyaç hissetmeden camiyi en iyi anlatacak kişi olacaktır. O türden hizmetleri de yapabilecek bir sistem getiriyoruz. Vaizler ve imamlar arasında belli bir kariyer modelini getiriyoruz. Tabi bunun da altyapısı olacak ve ona göre kadro ihdası olacak" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Diyanet Vakfı'nın da ilişkilerinin hukuki bir altyapıya kavuşturulacağını dile getiren Bakan Aydın, gazetecilerin sorusu üzerine İran karasularını ihlal ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan İngiliz kadın askere başörtüsü taktırılmasını değerlendirdi. Bakan Aydın, "Takılmış mı, takmış mı açıkçası bilmiyorum. Görüntü de başörtüsü var ama Suudi Arabistan'a giden her Avrupalı hanım, devlet görevlileri dahil, zaten havaalanından iner inmez başlarına bir şeyler örtüyorlar. Bu da öyle mi olmuş, zorla mı olmuş bilmediğim için yorumda bulunmam doğru olmaz. Başbakanımız ve Dışişleri Bakanımız bu sorunun çözümü için hem İran hem de İngiltere ile temas halinde. Görüşmelerde Başbakanımız özellikle kadın görevlinin serbest bırakılarak ülkesine dönmesinin çok iyi olacağını hatırlattı. Türkiye bölgemizde olan her olayla ilgilenmek durumundadır ve ilgileniyor da zaten. İlgilenmemizde talep ediliyor. Barışa katkı sağlayacak elimizden ne gelirse yapmaya hazır olduğumuzu ifade ediyoruz. Bir de olayın teknik yönü var, Irak sularında mıydı, İran sularında mıydı şeklinde. O konuda hala tartışılıyor. Görüşmeler devam ediyor. Askerlerin serbest bırakılacağını umuyorum. Büyük bir kriz olmadan sorun çözülür, çünkü bu bölgedeki her kriz bizi rahatsız eder" şeklinde konuştu.

(HÇ-İP-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title