Haberler

Bahçeli: "Operasyon Sürekli Olmalı"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Sınır Ötesi Operasyonun 'Bir Başlangıç Olarak Kabul Edilmesi ve Bunun Sürekli Olmasında Karar ve Milli Duruşun Devam Etmesi Gerektiğini' Söyledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sınır ötesi operasyonun ''bir başlangıç olarak kabul edilmesi ve bunun sürekli olmasında karar ve milli duruşun devam etmesi gerektiğini'' söyledi.

MHP Genel Merkezinde partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Bahçeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin iki bayram arasında çok üzüntülü günler yaşandığını, en önemli gündem maddesini etnik temelli bölücülük faaliyetlerinin oluşturduğunu ifade etti. Bahçeli, terörle mücadelede kesintisiz, süreklilik kazanmış bir mücadelenin yapılması gereğinin çok daha iyi anlaşıldığını kaydederek, ''TBMM'den sınır ötesi operasyona dayalı olarak alınmış olan bir yetkinin siyasi direktifi çok geç verilmiştir'' dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin aldığı siyasi direktif doğrultusunda çok yüksek bir teknoloji ve komuta anlayışı içerisinde, çok başarılı kabul edilecek bir sınır ötesi operasyonu gerçekleştirdiğini dile getiren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu bir başlangıç olarak kabul edilmeli ve bunun sürekli olmasında karar ve milli duruş devam etmelidir. Bölücü terörle yıllardır sürdürülmüş olan mücadele de artık sona erdirilmelidir. Sınır ötesinde bataklık kurutulduktan sonra, yurt içinde bulunan uzantıları da ortadan kaldırılmak suretiyle bölücü terörle olan mücadelede, artık Türk Milleti kesin bir başarı arzusu taşımaktadır ve bu yerine getirilmelidir.

Böyle bir başarılı yolda yürürken, sakın ola silahsızlandırma, kısmi veya genel siyasi af gibi yaklaşımlarla tekrar bölücü terörü cesaretlendirebilecek ve ona yataklık ve yardım yapanları tekrar harekete geçirebilecek bir tarihi hataya da düşülmemelidir. Başlatılmış olan sınır ötesi operasyon mutlaka milletimizin milli hedefleri doğrultusunda şekillenmeli ve 1984'ten bu yana devam eden bölücü teröre artık son verilmelidir.

Bahçeli, TSK'nın mücadelesini yürüten ''erden komuta heyetine kadar'' herkesi kutladı ve başarılar diledi.

-BAYRAM ZİYARETLERİ-

Siyasi partilerde Kurban Bayramı dolayısıyla yapılan bayramlaşma çerçevesinde MHP'yi, DSP, BBP, AK PARTİ, ANAVATAN, Saadet Partisi ve CHP heyetleri ziyaret etti.

Ziyaretçileri, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, Genel Muhasip ve İstanbul Milletvekili Ümit Şafak ile Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ağırladı.

MHP'ye ilk olarak, Genel Başkan Yardımcısı Melda Bayer, İzmir Milletvekili Harun Öztürk ve Parti Meclisi üyesi Emrah Konuralp'in bulunduğu DSP heyeti ziyarette bulundu.

Bal, yoksulluğun günden güne arttığını ve terörün can almaya devam ettiğini söyleyerek bayramın tam manasıyla kutlanamadığını ifade etti. Faruk Bal, ''sınır ötesi operasyonun sonuçları hakkında somut bilgi olmamasının halkı karamsarlığa ittiğini'' savundu. DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk de, hükümetin yetki almasının ardından ''operasyon için zaman kaybedildiğini'', bunun ''oradakilere zaman tanımak anlamına geldiği öne sürdü.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Zeynep Karahan Uslu ve MKYK üyesi Orhan Yeğin'den oluşan heyetin MHP'yi ziyaretinde de sınır ötesi operasyon konuşuldu.

Faruk Bal, ziyarette, özellikle sınır ötesi operasyondan sonra zayiatlara yönelik net bir açıklama yapılmamasının insanlar arasında tereddüte neden olduğunu savundu. Bal, ''Bu bayramın milletimiz açısından, en azından 'teröre karşı yeterli mücadele verilmiştir, terörün beli kırılmıştır' şeklinde, huzur ve güven ortamı içerisinde, devletine güven ortamı içerisinde geçirmemiz mümkündü ama bu da maalesef pek hissedilmiyor kamuoyunda'' dedi. Faruk Bal, Sosyal Güvenlik Yasası hakkındaki eleştirilerini de AK Parti heyetine iletti.

Bülent Gedikli ise terörün mücadelenin uzun vadeli, sabır ve kararlılık istediğini; bu mücadelenin hükümet tarafından diplomatik, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla yürütüldüğünü; terör ve teröristle mücadelenin birbirinden ayrılarak yürütülmesi gerektiğini söyledi. ''Operasyonun sonucunu sadece terörist zayiatıyla değerlendirmek ne kadar sağlıklı olur?'' diye soran Gedikli, terör örgütünün kökünün kurulmasının daha önemli olduğunu kaydetti.

Sosyal Güvenlik Reformu'nun da çok uzun süreden beri tartışıldığını ancak AK Parti hükümeti döneminde önemli yaklaşımlar olduğunu ve konunun çözülmeye başladığını aktaran Gedikli, kayıt dışı ekonominin tek haneli rakamlara indirilmesini istediklerini söyledi.

Anavatan Partisi'ni temsilen Genel Başkan Yardımcıları İbrahim Doğan ve Niyazi Kahveci'nin ziyaretleri sırasında da sınır ötesi operasyon değerlendirildi.

Faruk Bal'ın eleştirilerini dinleyen İbrahim Doğan, yapılan operasyonun yeterli olmadığını söyleyerek, hükümetin ayakta kalabilmek için sınır ötesi operasyon yapmadığını iddia etti. Türk siyasetinin bir şanssızlık yaşadığını ve seçimden önce DYP-ANAVATAN birleşmesinin gerçekleşemediğini hatırlatan İbrahim Doğan, ''Bu hükümetin gayri milli tutumlarına karşı, derde deva olur düşüncesiyle MHP'yi destekledik. Ailece oy bile verdik'' dedi.

MHP'nin cumhurbaşkanı seçimi dönemindeki tutumunu eleştiren Doğan, izlenebilecek farklı bir politikanın Türk milleti için çok daha iyi olacağını söyledi.

Bal ise MHP'nin ''krizler kaynağı olan cumhurbaşkanı seçimini sulh ve sükunet içinde yapılmasını sağladığını'' savundu.

Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Adıyaman Milletvekili Şevket Köse ve Ankara Milletvekili Zekeriya Akıncı'dan oluşan CHP heyetinin ziyaretinde de sınır ötesi operasyona yönelik eleştirilerin dile getirildi.

Kılıçdaroğlu, batının Türkiye'ye karşı ikiyüzlü bir tutum içerisinde olduğunu belirtti. Terör örgütü PKK'nın finans kaynaklarının batıdan beslendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, ''TSK hedeleri vurdu doğru ama sınır ötesi bugüne kadar bunu bitiremedi. Finans kaynaklarını da kesmek gerekiyor'' dedi.

MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez, AK Parti'nin ''demokrasi kavramını kullanarak, nasıl demokrasi dışı davranışlar yapılacağını çok iyi gösterdiğini'' savunarak, ''AKP'nin Türkiye'nin geleceğini karartan yanlış uygulamalarının önüne geçilecek milli bir duruş benimsenmesi gerekiyor'' dedi.

CHP heyetinin ziyareti sırasında, ''Sosyal Güvenlik Reformu'nun gazetecilerin yıpranma hakkını gasp ettiği'' de belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title