Haberler

Bahçeli: "Erdoğan, PKK'nın Amaçlarıyla Aynı Çizgidedir"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP Hükümetinin Terörü Sorununu "Etnik ve Siyasal Bir Sorun" Olarak Tanımlayarak PKK'nın Demokratik Cumhuriyetinin Öncülüğüne Soyunduğunu Belirtirken, "Başbakan Erdoğan, PKK'nın Amaçlarıyla Aynı Çizgide Bulunmuştur" Dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın terör sorununa yaklaşımıyla PKK’ya aynı çizgide olduğunu söyledi. Bahçeli, Türkiye’nin Avrupa Birliği’nin üyelik konusunda mecbur, mahkum ve zorunlu olmadığını ifade etti. Bahçeli, milliyetçi siyasetin merkezinin MHP olduğunu, siyasi rüzgarın etkisiyle ayrılanlara kapılarının açık olduğunu söyledi.

Bahçeli, MHP’nin 8’nci Olağan Büyük Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ateşten bir imtihandan geçtiğini belirtirken, kurultaylarının MHP’nin yeni kadrolarının seçimden öte Türkiye’nin 100’ncü kuruluş yıldönümü olan 2023 vizyonunu oluşturacak kadroların seçimi olduğunu söyledi.

İKTİDARDA GAYRİ MİLLİ ZİHNİYET VAR

Türkiye Cumhuriyeti’nin yapısının üniter, milli ve laik devlet anlayışına dayandığını belirten Bahçeli, Cumhuriyet’in 83 yıllık tarihinde bu ilkeleri değiştirmek isteyenlerin zaman zaman sahneye çıktığını ancak hak ettikleri karşılığın verildiğini söyledi. Gelinen aşamada Türk devletinin varlığının büyük tehdit altına girdiğini, Türk milli birliği ve beraberliğinin ağır yaralar aldığını kaydeden Bahçeli, bunun bir kaynağının küreselleşme diğer kaynağının ise Türkiye’yi “yönetme fırsatını elde eden gayri milli zihniyet” olduğunu kaydetti. Bahçeli, AKP hükümeti ile Türkiye’nin kuşatıldığını savunarak, şöyle dedi:

İÇERDEKİ MÜRİTLER

“Türkiye’nin üniter yapısı sarsılmaktadır. Değerlerimiz tartışılmaktadır, tarihimiz sorgulanmaktadır. Beraberliğimiz parçalanmaktadır. Bunda milli desteğe dayanmayan yönetim anlayışının etkileri çok büyüktür. Ancak bunların yanı sıra daha ürkütücü olanı ekonomik faaliyetlere, ticari ilişkilere siyasal yapıya, sosyal dokuya, kültürel alana ve hatta inanç dünyasına kadar sızmış bulunan küresel güçlerin içerdeki müritlerin yaptığı tahribattır.”

Bahçeli, Türkiye’nin çıkışının başka başkentlerden alınacak reçetelerle sağlanamayacağını belirtirken, küresel dayatmaların önündeki en önemli engelin milli devlet yapısı, bunun temel taşının da milliyetçilik olduğunu kaydetti.

YOLSUZLUK KURUMSALLAŞTI

Türkiye’nin AKP iktidarında beşinci yılına girdiğini anımsatan Bahçeli, geçen sürede 83 yıllık cumhuriyet tarihinin en ızdıraplı, karanlık dönemini yaşadığını ifade etti. Bahçeli, “kara dönem” diye ifade ettiği AKP iktidarının bilançosunun; “20 milyon vatandaşın yoksulluk ve açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edilmesi, işsizlik pençesine terk edilen büyük halk kitleleri, küresel sermayenin eline verilmiş sektörler, kirlenen siyaset kurumu, katillerin şehirlere indiği güvensizlik tablosu, onuru ve haysiyeti ayaklar altına alınmış, çok ciddi iç ve güvenlik tehditlerine maruz bırakılmış” bir Türkiye olduğunu söyledi. “Bunun kaynağında AKP’nin temsil ettiği çarpık siyasi anlayış ve siyaset kültürü yatmaktadır. AKP’nin çürümüş zihniyeti Türkiye’yi uçurumun kenarına sürüklemiştir. Bu hükümet 4 yıllık iktidarı dönemince sadece umut sömürüsü, hayal ticareti ve inanç hortumculuğu yapmıştır” diyen Bahçeli, AKP döneminde yolsuzluğun kurumsal bir hal aldığını kaydetti. Bahçeli, “AKP belediyeler vurgun cenneti ve talan yuvası olmuş. Her kademedeki parti yöneticileri boğazlarına kadar yolsuzluk ve hırsızlık çamuruna batmıştır. Devlet kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmiş devlet imkanlarından yemlenen bir menfaat çetesi oluşturmuştur” diye konuştu. Bahçeli, AKP döneminde vurguna talana bulaşan herkesin yargının karşısına çıkartılacağını ifade etti.

AKP HAİN OYUNLARA MÜSAİT BİR ORTAM HAZIRLADI

Türkiyelilik, alt ve üst kimlik tartışmalarına da değinen Bahçeli, Türklüğün alt kimlik yapılmak istendiğini savundu. Bahçeli, “Terör sorununu etnik ve siyasal bir sorun olarak tanımlayan ve PKK’nın demokratik cumhuriyetinin öncülüğüne soyunan Başbakan Erdoğan, PKK’nın amaçlarıyla aynı çizgide bulunmuştur” dedi. Gelinen aşamada Türkiye’nin parçalanma senaryolarının tartışıldığı, yeni haritaların ortaya çıkarıldığını belirten Bahçeli, “AKP hükümeti, Türkiye’nin üzerinde oynanmak istenen bu hain oyunları için müsait bir ortam hazırlamıştır” dedi.

AĞAR’A YANIT

AKP’nin terörle mücadelede büyük bir acz içinde olduğunu, Kuzey Irak’ta yaşananları ABD, Barzani ve Talabani’ye havale ettiğini kaydeden Bahçeli, AKP’nin, PKK’nın siyasi manevralarının peşinden gittiğini savundu. Bahçeli, af tartışmalarının “esef verici” olduğunu belirten Bahçeli, “son dönemde Türkiye’nin gündemine sokulan teröristlere af ve siyaset yolunun açılması tartışmaları endişe ve esef vericidir. Patenti PKK’ya ait olan siyasi senaryolarına AKP hükümetinden sonra bazı muhalefet partileri tarafından sahip çıkılması Türkiye için bir bühtandır” diye konuştu

AKP döneminde Türkiye’nin sosyal ve ekonomik olarak açlık ve mücadele eden bir ülke konumuna düştüğünü, tarihinin en büyük borç batağına saplandığını belirten Bahçeli, buna karşın Başbakan’ın “çay-simit” parasıyla konut edinebileceği yönündeki sözlerle pembe tablolar çizdiğine dikkat çekti. Bahçeli, “AKP döneminde ekonomi alanında çok ciddi bir planlama, yönetme, anlama ve algılama sorunu yaşamaktadır. İzlenen ekonomik politikalar Türkiye’yi ucuz kazanç ve rantiye ülkesi haline getirdi” dedi

AKP’nin dış politikada onurlu bir duruş sergilemeyen, ABD ve AB’ye teslim olan bir anlayışla hareket ettiğini belirten Bahçeli, Türkiye’nin marjinal, ezik ve etkisiz bir ülke haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Bahçeli, AKP’nin Kıbrıs Rum Kesimi’ne limanların açılması konusunda AB’nin tutumuna karşın milliyetçi söylemlere sarıldığını da dikkat çekerek, bu böylemin altında yaklaşan seçimlerin yattığını ifade etti.

Bahçeli, Barzani ve Talabani’nin Türkiye’ye yönelik “hayasız tehditleri”ne karşın Başbakan’ın sesinin çıkmadığını ancak Türk işçisine diklenmeyi marifet bildiğini söyledi.

AB ÜYELİĞİ ZORUNLU DEĞİL

Bahçeli, AKP anlayışının ve hükümetinin için yolun sonuna gelindiğini kaydederken, “Siyasi ufku ve sağlam ilkeleri olmayan AKP hükümetinin günü kurtarmayı amaçlayan gecede kondu siyasetinin en somut sonuçları Avrupa Birliği konusunda görülmüştür. Bugün AB süreci tıkanmış, bitkisel hayata girmiştir” dedi. AB’nin Türkiye’yi sürekli oyaladığını, dışladığını, haysiyeti ile oynadığını kaydeden Bahçeli, MHP olarak Türkiye’nin AB’ye üyeliğini zorunluluğu görmediklerini söyledi. MHP olarak, hiçbir sistemin projenin Türkiye’nin dirliği, birliği ve kardeşliğinden öncelikli olmadığını vurgulayan Bahçeli, “Türkiye AB’ye üye olmaya mecbur, mahkum ve zorunlu değildir. AB bakış açısını değiştirmediği sürece AB ile gelecek olmadığı ortaya çıkmıştır” diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye’nin içinden geçtiği süreçte MHP’yi hedef alan girişimlerinde bulunduğunu belirtirken, bunun tarafı olmayacaklarını vurguladı. Bahçeli “Bu süreçte hiçbir güç hiçbir mihrak ülkücü gençliği sokakta çatışmanın tarafı olmayacaktır. Bölücülükle mücadele sokakta değil, milliyetçi hareketin iktidarında yapılacaktır” dedi.

KAPIMIZ AÇIK

Bahçeli, herkesin milliyetçi olabileceğini ancak milliyetçi siyasetin merkezinin MHP olduğunu belirterek “Vatanı temiz duygularla seven herkesin yeri milliyetçi harekettir. Siyasi rüzgarın etkisiyle ayrı düştüğümüz arkadaşlarımıza milliyetçi hareketin kapası her zaman açıktır” dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title