Haberler

Babacan: "Sermaye Çıkışlarından Korkmayın"

Devlet Bakanı Ali Babacan, Dünyadaki Finans Hareketlerinden ve Akışından Tedirgin Olmamak Gerektiğini Belirterek, "Türkiye Gelişmeye, Ekonomisi Büyümeye Devam Ettikçe, Kimsenin, Uzun Vadede Sermaye Çıkışlarından Korkmasına Hiç Gerek Yok" Dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan, "Türkiye gelişmeye, ekonomisi büyümeye devam ettikçe, kimsenin, uzun vadede sermaye çıkışlarından korkmasına hiç gerek yok" dedi.

Ali Babacan, kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poor's'un düzenlediği "Türkiye'de Kredi Risk Yönetimi" semineri kapsamında öğle yemeği konuğu oldu.

"KİMSE UZUN VADEDE SERMAYE ÇIKIŞLARINDAN KORKMASIN"

Babacan, Türkiye'de serbest döviz kuru rejiminin uygulandığını, dünyadaki finans hareketlerinden ve akışından tedirgin olmamak gerektiğini söyledi. Babacan, "Türkiye'nin gelişmeye, ekonomisi büyümeye devam ettikçe, kimsenin, uzun vadede sermaye çıkışlarından korkmasına hiç gerek yok" dedi. Doğru politikalar uygulandıkça her zaman sermaye girişinin, çıkışından daha fazla olacağını ifade eden Bakan Babacan, bunun hem doğrudan, hem de dolaylı sermaye girişi için geçerli olduğunu kaydetti.

"SEÇİM EKONOMİSİ SÖYLEMLERİ ESKİ GAZETELERDE KALACAK"

Babacan, Türkiye'nin seçim yılına girdiğini belirterek, seçim ekonomisi uygulanmayacağını yeniledi ve "Seçim ekonomisi söylemleri eski gazetelerde kalacak. 2007 yılı seçim yılı ama sadece seçim yılı ama sadece 'seçim yılı' daha ötesi değil" diye konuştu.

Babacan, Türkiye'nin elinde büyük fırsatlar bulunduğunu dile getirirken, "Bu fırsatları elimizden kayıp gitmesine izin veremeyiz" dedi.

"SEÇİM ÖNCESİ HALKBANKASI ÖZELLEŞTİRMESİ TAMAMLANIR"

Babacan, konuşmasının ardından gazetecilerin Halkbank'ın özelleştirme sürecine ilişkin sorularını yanıtladı. 2007 yılı için özelleştirme programındaki en önemli adımlardan birinin Halkbankası'nın özelleştirmesi olduğunu, bunun için gerekli düzenlemenin TBMM'de kabul edildiğini hatırlattı. Halkbankası'nın özelleştirme takviminin yakında açıklanacağını kaydeden Babacan, "Takvim açıklandığında göreceğiz ki, hükümetimizin elinde olmayan yargı ve vesaire gibi sebeplerle, beklenmeyen gecikme olmazsa, yaz aylarında, genel seçimlerden önce Halkbankası'nın özelleştirmesini tamamlıyoruz" dedi. Bakan Babacan, özelliştirmede satış yöntemi olarak "blok satışın" belirlendiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Özelleştirme hükümetimiz döneminde, görülmeyen bir iradeyle yapılan, bütün dünyanın da 'başarı öyküsü' olarak anlattığı bir alan. Biz, özel sektör eliyle, ağırlıklı olduğu bir ekonomk büyümeyi tercih eden bir hükümetiz. Bu politikalarımız şimdiye kadar bu yönde gelişti. Özel sektörün ağırlıklı olduğu bir ekonomik yapıya giderken kamu bankalarıyla ilgili özelleştirmeleri de bu yapının, politikaların doğal parçası olarak kabul etmek lazım."

Babacan, Halkbankası'nın özelleştirme takviminin hazır olduğunu, Özelleştirme İdaresi'nin kararını beklediğini söyledi.

"MİLYARLARCA DOLARLIK BORCUN KAYNAĞI KAMU BANKALARI ZARARI"

Özel sektör elinde kuruluşların kamuya göre çok daha verimli ve sıhhatli çalıştıklarını savunan Babacan, "Şu anda bizim milyarlarca dolarlık borcumuzun kaynağı, 2002 öncesinde kamu bankalarının yaptığı zararlardan kaynaklanmaktadır. Eğer bu zararlar olmasaydı bizim kamu borucumuz milyarlarca dolar daha az olacaktı" dedi. Babacan, kamu bankalarının özel sektör elinde çok daha verimli ve başarılı bir şekilde devam ettirileceğine inandıklarını dile getirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title