Haberler

Aydın: Aydın'da Fabrika Yangını

Aydın'ın En Önemli Sanayi Kuruluşları Arasında Yer Alan ve Türkiye'nin 81 İline Çelik Kapı Gönderen Astaş Çelik Kapı Fabrikasında Öğle Saatlerinde Çıkan Yangın Çalışanları Korkuttu. Fabrika İşçilerinin Kaynak Yaptığı Sırada Kimyasal Boyaların Tutuşması ile Başlayan Yangın İtfaiyenin Zamanında Müdahale Etmesiyle Kısa Sürede Söndürüldü.

Aydın'ın en önemli sanayi kuruluşları arasında yer alan ve Türkiye'nin 81 iline çelik kapı gönderen ASTAŞ Çelik Kapı fabrikasında öğle saatlerinde çıkan yangın çalışanları korkuttu. Fabrika işçilerinin kaynak yaptığı sırada kimyasal boyaların tutuşması ile başlayan yangın itfaiyenin zamanında müdahale etmesiyle kısa sürede söndürüldü.

Olay bugün öğle saatlerinde Aydın-Denizli karayolu üzerinde bulanan ASTAŞ Çelik Kapı fabrikalarında meydana geldi. Fabrikanın imalat hane kısmında çalışan işçilerin kaynak yaptığı sırada, kıvılcım sıçraması nedeniyle yangın çıktı. Yangın daha sonra boya kalıntılarının biriktiği havalandırma borularına sıçradı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi nedeniyle yangının fabrika içerisine yayılması engellenirken, geniş bir alana yayılan fabrikanın tüm havalandırma sisteminde devam eden yangın söndürülmesinde zaman zaman zor anlar yaşandı. Yanan boyalardan çıkan kimyasal gazlar itfaiye ve fabrika işçilerinin müdahalesinde güçlük çıkardı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin temin ettiği gaz maskeleri ile müdahale edilen yangın tamamen söndürüldü. Yoğun duman nedeniyle fabrika çalışmalarının bir süre ara verildiği yangın sırasında olaya ilk müdahale eden ve kimyasal gazdan etkilenen güvenlik görevlisi Hüseyin Türkgözü Aydın 82. Yıl Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken işçi Serdar Kara olay yerinde tedavi edildi. Yangına müdahale eden işçilere ve itfaiye ekiplerine sık sık ayran ikram içirilerek gazın etkisi giderilmeye çalışıldı. Olayda can ve mal kaybının olmamasının kendilerini sevindirdiğini belirten işletme sahibi Yalçın Pekgüzel, yangının kaynak makinesinden çıkan kıvılcım nedeniyle başladığı söyledi. Pekgüzel,fabrika binasını etkisi altına alan gazın tamamen temizlenmesinin ardından faaliyetlere yeniden başlanılacağını belirtti. Yangına büyümeden müdahale ettiklerini açıklayan Aydın İtfaiye Müdürü Serdar Adanır, yaptığı açıklamada kimyasal maddelerin yanması sonucu ortaya çıkan zehitli gazın çalışmalarını güçleştirdiği kaydetti. Yangına oksijen tüpü kullanarak müdahale edebildiklerine ifade eden Adanır, bina içerisindeki biriken gazı tahliye etmek için bazı duvarları kırmak zorunda kaldıklarını açıkladı.

(DAK-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title