Haberler

Avusturya Devlet Başkanı, Golan'daki BM Askerlerini Ziyaret Edecek

Suriye'de Bir Dizi Temasta Bulunacak Olan Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer, Golan Tepeleri'ndeki Avusturyalı Birleşmiş Milletler (BM) Askerlerinin Üssünü de Ziyaret Edecek.

Suriye'de bir dizi temasta bulunacak olan Avusturya Devlet Başkanı Heinz Fischer, Golan Tepeleri'ndeki Avusturyalı Birleşmiş Milletler (BM) askerlerinin üssünü de ziyaret edecek.

SANA haber ajansı, 2 günlük Suriye ziyaretine çıkan Fischer'in bölgesel gelişim ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ile ilgili temaslarda bulunacağını bildirdi. Fischer, BM'ye bağlı Avusturya taburunu ziyaret ettikten sonra Suriye Devlet Başkanı Beşar El Esad'la biraraya gelecek.

BM Güvenlik Konseyi, geçtiğimiz Cuma günü İsrail ve Suriye arasında 33 senedir sorun olan Golan Tepeleri'nde konuşlanmış olan askeri birliklerin görev süresini 6 ay daha uzatmıştı. Avusturya, Kanada, Hindistan, Japonya, Nepal, Polonya ve Slovakya askerlerinden oluşan UNDOF'a bağlı birliklerde, bin 47 asker görev yapıyor.

(AFP-PNR-PNR-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title