Haberler
BBC

Avustralya'nın Hedefi Büyük: Hint Keneviri İhracında Liderlik

Güncelleme:

Avustralya hükümeti, tıbbi amaçlı hint keneviri ihracatında dünya lideri olmayı hedefliyor.

Avustralya Sağlık Bakanı Greg Hunt, bu adımın ülkedeki hastalara da yararı olacağını söyledi. Esrar, Hint keneviri bitkisinin bazı türlerinin dişi eşeyli bitkilerinin tohum yataklarının işlenmesiyle üretiliyor.

2016'DA YASALLAŞTI

Avustralya tedavi amaçlı esrar kullanımını 2016'da yasal hale getirmişti. Ülkede esrarın bunun dışındaki amaçlar için kullanılması ise hala yasak.

Avustralya hükümeti ise esrarla ilgili yasaları değiştirmeyi planlıyor. Halen Kanada ve Hollanda esrar ihraç ediyor. Uruguay ve İsrail de benzer planlar yapıyor.

MUHALEFET DE DESTEK VERİYOR

Avustralya hükümetinin yapmayı planladığı değişikliklerin parlamento tarafından da onaylanması gerekiyor. Yeni yasa tasarısının muhalefetteki İşçi Partisi'nin de desteğiyle Şubat'ta meclisten geçmesi bekleniyor.

PAZAR 55 MİLYAR DOLAR OLACAK

Avustralya Devlet Televizyonu yeni düzenlemelerin hint keneviri yağı, esrar bandı, sprey, pastil ve tablet ürünlerini de kapsayacağını duyurdu. ABD merkezli danışmanlık şirketi Grand View Research, 2025'e kadar tıbbi amaçlı küresel esrar piyasasının büyüklüğünün 55 milyar dolara çıkabileceği tahmininde bulunmuştu.

California, ABD'de esrar kullanımını serbest bırakan en büyük eyalet olmuştu.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Avustralya Komik - İlginç Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (9)

fcs:

biz iç piyasada biter valla ihraca kalmaz

9
5
yanıtYanıtla
Göko:

Komşumuz gürcistandada esrar serbest oldu 2 ay önce. Çok doğru bir karar irandada serbest bence türkiyedede artık srrbest olmalı

5
8
yanıtYanıtla
mete:

normal kenevir hint keneviri bile değil bizde de abd istedi diye ekimi yasak halbulki kenevir bir orman kadar havayı denizleyen oksijen çevirimi olan bir bitki

5
4
yanıtYanıtla
Ümit kulcu:

Bence iç piyasada üretimine devlet deneyimiyle izin versler...55 milyar dolar nasıl birşey bilen goren varmi

4
2
yanıtYanıtla
Mupto:

Serbest olsun herkes beton gibi olsun

1
2
yanıtYanıtla
Amac:

Tukiyede terorun finans kaynagi.

2
0
yanıtYanıtla
........................................:

üretimde liderlik eskiden bursa orhangazinin fındıklı köyüydü :)

1
0
yanıtYanıtla
George Best:

:D Adanaya Hataya git evin damlarına bak bi bakim :D

yanıt0
yanıt0
DİYARBAKIRLI:

lice yi bilen varmı yoksa bi araştırsın

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title