Haberler

Avrupa İşletmeler Ağı Projesi Açılış Toplantısı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Teknokent A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi açılış toplantısı, ATSO Atatürk Konferans Salonu’nda yapıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Antalya Müdürlüğü, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası, Antalya Teknokent A.Ş. işbirliği ile gerçekleştirilen Avrupa İşletmeler Ağı Projesi açılış toplantısı, ATSO Atatürk Konferans Salonu'nda yapıldı.

ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Alagöz, KOSGEB Antalya Müdürü Selim Erkoç ve ATSO üyelerinin katıldığı toplantıda Başkan Davut Çetin, ATSO'nun iş dünyasının Antalya ve bölge ekonomisine olan katma değerini artırmak amacı ile Türkiye'nin en proje odaklı çalışan Odalarından birisi olduğunu kaydetti. Çetin, BAKA ve Bakanlık destekli ATSO projelerinin yanı sıra Avrupa Birliği destekli çok sayıda projeye de imza atmaya devam ettiklerini belirtti.

16 AB PROJESİ İLE 1 MİLYON 325 BİN TL HİBE

ATSO olarak 2008'den bu yana hayata geçirilen 16 Avrupa Birliği (AB) projesi ile 1 milyon 325 bin TL hibe alındığını kaydeden Çetin, "Bu meblağı kent ekonomisine katma değer yaratmak üzere kullandık. Bu projenin ilk etabını 2008-2014 yılları arasında Kahramanmaraş KOSGEB Koordinatörlüğünde, Adana Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte Akdeniz Konsorsiyumu adı altında gerçekleştirdik. Böylesine güçlü bir birliktelikle yola çıkan bu projenin yeni etabının ülkemiz ekonomisi ve iş dünyası için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

HEDEF ÜYELERİ ULUSLARARASI PAZARLARA AÇMAK

Projenin odaklandığı ana konunun KOBİ'lerin güçlenmesi ve uluslararası pazarlara açılmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Başkan Davut Çetin, "Büyük balığın küçük balığı yuttuğu bir ekonomik yapı içerisindeyiz. Bu nedenle hızlı balık diye bir kavram çıktı. İşte bizim de KOBİ'lerimizi hızlı balık haline getirmemiz, onlara rekabet gücü kazandıracak finansman, bilgi markalaşma, kurumsallaşma, doğru vizyon belirleme desteğini sağlamamız ve onları yurt dışı pazarlara açmamız gerekiyor. Bu tür projeler KOBİ'lere hızlı balık olmanın yolunu açan projelerdir. Bu vizyon aslında Türkiye ekonomisinin gelişmesinin de anahtarıdır" şeklinde konuştu.

Toplantı, Antalya Teknokent A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Zeki Alagöz ve KOSGEB Antalya Müdürü Selim Erkoç'un sunumlarıyla devam etti. Toplantının son bölümünde ise Ahmet Şerif İzgören'in 'Sizin Dükkan Torunlara Kalır mı?' konulu semineri izlendi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Antalya Alagöz Muğla Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title