Haberler

5 çocuk annesi sosyal medya üzerinden yılda 250 bin adet avokado satıyor

Güncelleme:

Antalya'nın Alanya ilçesinde, temizlik işlerinde çalışırken internet üzerinden avokado satmaya başlayan Ayşe Mecek, azim ve kararlılıkla her şeyin başarılabileceğini gösterdi.

Aile ekonomisine katkı sağlamak için temizlik ve bahçe işlerinde çalışan 5 çocuk sahibi ilkokul mezunu 37 yaşındaki Ayşe Mecek, yaklaşık beş yıl önce yeğeninin önerisiyle bir dönüm bahçesinde avokado yetiştirmeye başladı.

Girişimci kadın, ürününü sosyal medya hesabından satışa çıkardı. İlk satışını 10 avokadoyla yapan Mecek'in sosyal medya sayfası, kısa sürede ilgi gördü. Ürünlerini Türkiye'deki birçok kente göndermeye başlayan girişimci kadın, geçen sürede avokado bahçesini 50 dönüme çıkardı. Mecek, 5 yılın sonunda yılda yaklaşık 250 bin avokado satışı yapan ve çevresindeki kadınlara istihdam olanağı sunan iş insanı oldu.

Avokadocu Ayşe'nin temizlikçilikten patronluğa uzanan başarısı: Yılda 250 bin adet satıyor

"KIZIMI KUCAĞIMA ALIP DOLMUŞLA AVOKADO TOPLAMAYA GİDİYORDUM"

Girişimci Mecek, satış için harekete geçtiğinde avokadolarının bu kadar fazla ilgi göreceğini tahmin etmediğini söyledi. İlk günlerden itibaren çok güzel mesajlar almaya başladığını aktaran Mecek, mesajlara yeğeninin yardımlarıyla cevap verdiğini dile getirdi. Siparişlerin gelmeye başlamasıyla market ve bakkallardan koli topladığına değinen Mecek, avokadoları kargoyla adreslere gönderdiğini ifade etti.

Mecek, küçük kızı Hira'nın o dönem yeni doğduğunu belirterek, "Kızımı kucağıma alıp, dolmuşla bahçeye gidiyor, avokadoları topluyordum. Avokadoları bebek arabasına koyup eve getiriyordum. Çocuklar okuldan geldikten sonra yemeklerini yediriyor, küçük kızı uyutup, avokadoları kolilere yerleştiriyor, kargoya götürüyordum." dedi.

Avokadocu Ayşe'nin temizlikçilikten patronluğa uzanan başarısı: Yılda 250 bin adet satıyor

"AVOKADOCU AYŞE" İSMİYLE MARKA TESCİLİ YAPTIRDI

Zamanla haftada 50-70 kargo yapmaya başladığını anlatan Mecek, ikinci senesinde taleplere yetişemediğini söyledi. Mecek, dolmuşla bahçeye gittiğinde zaman kaybı yaşadığı için birikimiyle araç aldığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Satışlar daha güzel oldu. Bir süre sonra 'Avokadocu Ayşe' ismiyle markamı tescil ettirdim. Küçük bir atölye yaptırdım. Mahalledeki insanlara istihdam sağladım. Bana yardım ediyorlar. Beraber paket yapıp, bahçeye gidiyor, topluyoruz. Birçok kadına da örnek olduğumu düşünüyorum. Atölyeyi daha çok kadınla çalışmak için büyütmek istiyorum. Bazen 12 kişi oluyoruz ama bunun sürekli olmasını istiyorum. Kargocular bile ilk başlarda taşımak istemeseler de şimdi 'Sizin ürünlerinizi taşımak istiyoruz.' diyorlar."

Avokadocu Ayşe'nin temizlikçilikten patronluğa uzanan başarısı: Yılda 250 bin adet satıyor

"EŞİM BENİ ÇOK ŞAŞIRTTI"

Toptancı halinde komisyonculuk yapan Mecek'in eşi Hüseyin Mecek ise eşinin fikrini ilk duyduğunda gülümseyerek karşılık verdiğini söyledi. Eşinin geçici bir hevesle hareket ettiğini düşündüğünü anlatan Mecek, şunları kaydetti:

"Çocuklarımız küçük olduğu için başarılı olacağını düşünmedim. Zamanla eşim beni çok şaşırttı. Karşımda işine aşık bir kadın vardı. Eşimin tüm kararlarının arkasında durdum. Ona hep destek vermeye çalıştım. Kadınlara da istihdam sağlamaya başlayınca mutluluğu arttı. Sıfırdan buralara gelmek hiç kolay değil. Ortaya küçümsenmeyecek bir başarı koydu. Doğrusu, bundan altı yıl önce 'Eşin buralara gelecek, çok başarılı bir iş insanı olacak.' deseler inanmazdım."

Avokadocu Ayşe'nin temizlikçilikten patronluğa uzanan başarısı: Yılda 250 bin adet satıyor

Avokadocu Ayşe'nin temizlikçilikten patronluğa uzanan başarısı: Yılda 250 bin adet satıyor

Kaynak: AA / Ekonomi

Antalya Alanya Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (19)

çok şükür:

bu günde siparişlere yetişemiyor paraya para demiyor dozumuzu aldık

26
0
yanıtYanıtla
tarık:

bu hanım kardeşimiz vergisini veriyormu acaba

yanıt0
yanıt0
tarık:

ya vergi o nolacak veriliyormu acaba yoksa kayıt dışımı yapılıyor

yanıt0
yanıt0
Burak:

Yilda 250 bin avokado satsa sarayda oturur...araci zor almis...haber okadar carpikki.

21
1
yanıtYanıtla
xxx:

Yılda 1 milyon TL den fazla para yapar

yanıt0
yanıt0
yalan:

alanyada yaşıyorum avokado dalında 4 5 tl civarı en en düşük rakamları vererek sallıyorum şuan 1 ağaç 200 tane versin dönümde 10 ağaç olsun yani dönümden 2000 adet avokado alır 50 dönümden 100. 000 adet avokado alır 4 tl den satsa 400. 000 tl yapar. bu işi bilenler bilir 200 avokado ve dönümde 10 ağaçtan kaç kat fazla ekiliyor milleti yemeyin o kadar meyvesi varsa internetle uğraşmasına gerek yok hale satsa 2 senede milyoner olur

18
0
yanıtYanıtla
Haber:

Aha ! Yine bir ''paraya para demiyor '' haberi daha !

16
0
yanıtYanıtla
CARLOS:

Ayşe Hanımın bu azmi başarısı umarım herkese örnek olur.

14
2
yanıtYanıtla
Yahya:

Tamam, anladık. Hanımefendi dindar kindar usulu giyinmiş.

4
11
yanıtYanıtla
:

Tebrik ederim . Hayırlı işler dilerim.

11
1
yanıtYanıtla
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title