Haberler

Atabey Gazi" 1 Liralık Enerjiyle 120 Kilometre Yol Katedecek

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Efficiency Challenge yarışmasına, 1 liralık enerji ile 120 kilometre gidebilen "Atabey Gazi" isimli elektrikli araç projesiyle katılacak.

Kastamonu Üniversitesi (KÜ) öğrencileri Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) düzenlenen Efficiency Challenge yarışmasına, 1 liralık enerji ile 120 kilometre gidebilen "Atabey Gazi" isimli elektrikli araç projesiyle katılacak.

Üniversitenin Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Makine, Elektrik Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerden oluşan Robotik Kulübü, akademik destek veren öğretim üyeleri ile yaptıkları çalışmaları anlatmak üzere Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın'ı ziyaret etti.

Enerjinin verimli ve etkin kullanımına yönelik TÜBİTAK tarafından düzenlenecek olan Efficiency Challenge yarışmasına katılmak isteyen öğrenciler, fikirlerini ve bu aşamaya kadar yaptıkları çalışmalar hakkında Rektör Aydın'a detaylı sunum yaptı.

Tasarlanacak aracın teknik özellikleri hakkında bilgi veren ve Robotik Kulübü adına sunum yapan proje ekibinin takım kaptanı ve KÜ Makine Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Muhammet Ali Ulu, aracın yaklaşık 100 kilogram ağırlığında olacağını söyledi.

Aracın 1 liralık enerjiyle 120 kilometre yol alabildiğini ifade eden Ulu, "Aracımızın teknik özellikleri TÜBİTAK Efficiency Challenge yarışması için optimize edilmiştir. Hesaplamalar ve tasarımlar sonucunda aracımız yaklaşık olarak 100 kilogram ağırlığına sahipken menzili ise 180 kilometredir, 1 liralık enerji ile 120 kilometre yol alabilmektedir. Aracımız saatte maksimum 90 kilometre hıza ulaşabilmektedir." dedi.

Ulu, Robotik Kulübünün 50 kişiden oluştuğunu belirterek, yarışma ekibinde ise 25 kişinin yer aldığını söyledi.

Aracın hızı ve menzilinin arttırılabilir olduğunu aktaran Ulu, şunları anlattı:

"Araç verimlilik kaygısı ve yarışma koşulları için en uygun hız ve menzilde tasarlanmıştır. Tasarımı ekibimizce yapılmış olup motor, motor sürücüsü, batarya yönetim sistemi, yerleşik şarj birimi ve telemetri gibi parametreleri üniversitemizin imkanlarıyla yerli ve milli olarak üretmeyi planlamaktayız. Robotik Kulübü olarak üniversitemizi milli ve milletler arası yarışmalarda temsil etmekten gurur duyacağız."

Rektör Aydın'ın "olurunu" ve desteğini alan aracın ismi "Atabey Gazi" olarak belirlendi.

Kaynak: AA / Teknoloji

Atabey Teknoloji Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title