Haberler

Aso Başkanı Özdebir, 60. Hükümetin Programını Değerlendirdi

Ankara Sanayi Odası (Aso) Başkanı Nurettin Özdebir, Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Tarafından TBMM'de Açıklanan 60. Hükümet Programı'nı Değerlendirerek, "Program İyi, Önemli Olan İcraat" Dedi.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından TBMM'de açıklanan 60. Hükümet Programı'nı değerlendirerek, "Program iyi, önemli olan icraat" dedi.

ASO Başkanı Özdebir, programda vergi oranlarında indirim vaadi ve SSK işveren payında 5 puanla başlayan kademeli indirim sözlerinin önemli olduğuna da dikkat çekerek, "Programda başta vergi reformu olmak üzere, kayıt dışılıkla mücadele, mevzuatın sadeleştirilmesi, istihdam politikaları olmak üzere yıllardır vurgu yaptığımız birçok konu yer almış. Bunların hükümet programında yer almasını iyi niyetli bir başlangıç olarak değerlendiriyoruz. Önemli olan bu vaatlerin gerçekleştirilmesidir" dedi.

Hükümet programında sanayi politikalarının tek cümleyle yer aldığını belirten Özdebir, "Programda yer alması önemli ama tek cümlede geçilmesini kanımızca sanayi politikasının oluşturulması için yapılması gereken ön hazırlıkların çokluğunun bir göstergesi olarak da değerlendirebiliriz. Sanayileşme politikasının ayrıntılarının hazırlanması ve açıklanması için hükümete makul bir süre tanınması yerinde olur. Hükümet programında yer alan ifadesiyle 'Sanayi politikasının temel hedefinin rekabet gücümüzü

verimlilik ve teknolojik yenilik ekseninde artırmak' elbetteki doğru bir hedeftir. Ancak, bunun yanı sıra sanayimizin rekabet gücünü sınırlayan ve mevcut mevzuat ve uygulamalardan kaynaklanan sorunlar vardır. Örneğin işgücü maliyetlerini yükselten ve istihdam artışını frenleyen 'zorunlu istihdam' uygulamasının kaldırılması sanayimizin rekabet gücünü doğrudan olumlu yönde etkileyecektir. Benzer biçimde, mevcut haliyle 'kıdem tazminatı' uygulaması işyerlerimize kaldıramayacakları bir kıdem tazminatı yükü

getirmektedir. Kıdem tazminatı uygulamasında ciddi bir reforma gidilmesi halinde bundan rekabet gücümüz olumlu etkilenecek, istihdam artışı da hızlanacaktır. Bütün bunlara da programda başlıklar halinde değinilmiştir. Umarım bu hükümet döneminde gerçekleştirilir" dedi.

Ankara Sanayi Odası olarak uzun bir süredir gündeme getirdikleri mikro reformlar konusunun da programda yer almasını olumlu bulduklarını, ancak bu başlığın altının da iyi bir şekilde doldurularak çok hızlı hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Özdebir, mesleki eğitime özellikle vurgu yapılmasından da büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Mesleki eğitimde hedef olarak konulan yüzde 50 oranının gelişmiş ülkelerdeki gibi yüzde 70 olarak revize edilmesi gerektiğini kaydeden Özdebir, "Mesleki eğitimin

önündeki engellerin kaldırılmalı ve bu eğitimin devamı niteliğindeki YÖK programları reel kesimle birlikte kararlaştırılmalıdır. Hükümetin bu konuda göstereceği her türlü çabaya destek olacağız. Çünkü mesleki eğitim sanayicinin rekabet gücünü artıracak faktörlerin başında gelmektedir. Genel olarak ülke potansiyeline gore 2013 ve 2023 yılında ulaşılması gereken hedefler veren bu program biran önce hayata geçirilmesi gerekir" dedi.

(BK-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title