Haberler

Aski’de Kalitenin Güvencesi Boru Test Laboratuvarı

Güncelleme:

ASKİ Genel Müdürlüğü Türkiye'de Bir İlke İmza Atarak, Alt Yapıda Kullanılan Boruların Test Edileceği "Boru Test Laboratuarı"Nı Hizmete Soktu.

Aski genel müdürlüğü türkiye'de bir ilke imza atarak, alt yapıda kullanılan boruların test edileceği "boru test laboratuarı"nı hizmete soktu.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, boruların standartlara uygunluğunu sağlamak ve kalite testlerini yapmak amacıyla kurum bünyesinde "Boru Test Laboratuarı" kurduklarını belirterek, içme suyu ve kanalizasyon borularının kalite testlerini kendi uzman kadrolarıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

Genel Müdür Kılıç, ASKİ ile iş yapan firmaların ve altyapılarını kendi döşeyen kooperatiflerin kullandığı boru malzemelerinin testlerinin artık yeni kurulan Boru Test Laboratuarı'nda yapıldığını ifade etti.

ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu ve kanalizasyon hatları için muhtelif çaplarda yılda ortalama 1000 kilometre boru kullanıldığının altını çizen Kılıç şunları söyledi:

"Hatları döşemekte kullandığımız boruların hammaddesi, yapılan işin kalitesini oluşturan en önemli unsurlardan birisidir. Oysa yaptığımız araştırmalar sonucunda piyasada kullanılan bazı boruların poşetlik hurda ve atık malzemelerden üretildiği bu yüzden de boruların direncinin ve ömrünün önemli ölçüde azaldığı tespit edilmiştir.

Borulardaki kalitesizlik ise boşa harcanan su, kaybolan zaman ve fazladan iş gücü olarak geri dönmektedir. Burada kullanılan boruların kaliteli olması içme suyu hatlarında oluşacak problemlerini ortadan kaldırırken, hem zaman hem de maddi kayıplarında önüne geçmiş olacağız."

Alt yapıda kullanılan boruların uygunluk testlerini daha önce farklı kurumlarda ücretli olarak yaptırdıklarını vurgulayan Kılıç, "Ancak her test için ayrı bir ücret ödenmesi, kuruma ek maliyet getirdiği gibi sonuçların istenilen zamanda alınamaması nedeniyle de yapılacak işlerde gecikmeler meydana geliyordu" dedi.

ASKİ'nin Boru Test Laboratuarı'nın yerel yönetimlerde bir ilk olduğunun altını çizen Kılıç, laboratuarda iç basınç (hidrostatik mukavemet), kopma uzaması, erime akış hızı, yoğunluk, boyut ölçümü ve halka rijitliği testleri yapıldığını kaydetti.

ASKİ Genel Müdürü Kamil Kılıç, laboratuarın konusunda uzman kişilerden oluştuğunu vurgulayarak, "Amacımız kurumumuzun dışındaki kişi ve kuruluşlara da güvenilir test sonuçları sunmak, ulaşabildiğimiz her yerde bu bilincin yerleşmesine katkıda bulunmaktır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title