Haberler

Aşkale Çimento, "Anadolunun En Büyük 250 Şirketi" Arasında 81. Oldu

Erzurum, Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da Yatırımları Olan Aşkale Çimento, Anadolu Kaplanları Sıralamasında 81'inci Basamağa Yerleşti. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Yücelik, "Bu Başarı Hepimizindir. Ortaklarından Yönetim Kuruluna, Genel Müdüründen İşçisine ve Yüreği Bu Şirketin Başarısı İçin Atan Herkesin Başarıya Katkısı Vardır." Dedi.

Erzurum, Aşkale, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı’da yatırımları olan Aşkale Çimento, Anadolu Kaplanları sıralamasında 81’inci basamağa yerleşti. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Üyesi Lütfü Yücelik, “Bu başarı hepimizindir. Ortaklarından yönetim kuruluna, genel müdüründen işçisine ve yüreği bu şirketin başarısı için atan herkesin başarıya katkısı vardır.” dedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir merkezli şirketler değerlendirme dışı bırakılarak yapılan araştırmaya göre, Türkiye’nin en büyük 250 şirket arasında Aşkale Çimento bir önceki yıla göre 47 basamak yukarı çıkarak 81. sırada yer aldı. Ekonomist Dergisi’nin her yıl yaptığı “Anadolunun En Büyük 250 Şirketi” araştırmasında Aşkale Çimento 81. sıraya yükseldi. Listenin ilk yüz sıralamasında genellikle Bursa, Kayseri, Gaziantep, Kocaeli ve Konya gibi sanayisi gelişmiş illere ait şirketler bulunuyor. “Anadolu Kaplanları” olarak da ifade edilen bu şirketler, içinde Doğudan sadece Aşkale Çimento ilk yüz sıraya girebildi. İstanbul Sanayi Odası'nın araştırmasında göre ise; Aşkale Çimento, 2006 yılında Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu içinde 409’uncu sırada yer almıştı.

KOLLEKTİF RUHUN BAŞARISI

1993 yılında Erzurum ve bölge insanının kolektif çalışma ruhu ile satın alınan Aşkale Çimento, başarılarına başarı katıyor. Türkiye’deki özelleştirme uygulamaları açısından bir çok akademik kurum ve kişi tarafından ‘özelleştirmede örnek kuruluş’ olarak gösterilen Aşkale Çimento, Anadolu’nun en büyük 250 sanayi kuruluşu içindeki yerini yıllar geçtikçe zirveye doğru taşıyor. Geçtiğimiz yıl Anadolu’nun en büyük 128. büyük sanayi kuruluşu olan Aşkale Çimento, hedefini ilk 10 olarak belirledi. Devletten satın aldığında 300 kişi ile 250 bin ton çimento üreten Aşkale Çimento, aradan geçen 14 yıl boyunca yaptığı akılcı yatırımlarla daha az personelle 10 katı daha fazla üretim yapma boyutuna geldi. Üründe kaliteden ödün vermeyen şirket İngiliz Standartlar Enstitüsü’nün kontrolünde iş sağlığı ve güvenliği ile kalite yönetim sistemini tüm işletmelerinde başarı ile uyguladı.

BAŞARI ASLA TESADÜFÜ DEĞİL

Aşkale Çimento Sanayi T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Özelleştiği günden bu yana 180 milyon dolarlık yatırım yapan Aşkale Çimento, yıllık 3 milyon ton çimento satmanın alt yapısını hazırlamaktadır. İkinci Döner Fırın Hattını geçtiğimiz aylarda devreye aldık. 2008 yılının ortalarında da Hammadde Kırıcı, Kapalı Stokhol ve Klinker Silosu, Klinker Nakil Sistemi bitecek. Bu projenin en önemli safhalarından olan Çimento Değirmeni geçtiğimiz ay işletmeye geçti. Erzurum Hazır Beton Tesisi’nin saatte 320 metre küp beton üretmesi ise kapasite artırımlarının bir sonucudur. Özelleştiği günden bu yana yaklaşık 55 milyon dolarlık enerji faturası ödeyen ve çeşitli isimler altında 35 milyon dolarlık vergi yatıran şirketimizin hedefi devler liginde ilk yüze girmektir.” dedi.

HEDEF: DAHA FAZLA YATIRIM VE İSTİHDAM

Başkan Yücelik, “Ürettikçe ve büyüdükçe devletimize olan katkımız artmaktadır. Bu gün Anadolu’nun En Büyük 81. şirketi olan Aşkale Çimentonun bu gün kamuya tek kuruş borcu yoktur. Bizim en önemli önceliklerimizi; yatırım, istihdam ve bize destek olan insanlara ahde vefadır. Biz sahip olduğumuz sorumlulukların bilincindeyiz. Attığımız her adımda bizlere yürekten destek olanları utandırmamaya çalışıyoruz. Bizim başarımızın sırrı tamamen özveri, fedakarlık. Bunun asıl sırrı ibadet aşkı ile çalışmak.. Bizde kural, şirketin menfaati ne ise odur.” şeklinde konuştu.

GÜMÜŞHANE ÇİMENTO’DA ÇARK DÖNECEK

Şirketin bölgesel yatırımlarda gösterdiği performanslara dayalı olarak TMSF uhdesinde bulunan Gümüşhane Çimento Öğütme Tesisleri 2006 yılında satın aldıklarını söyleyen Başkan Yücelik, “ İşletmenin atıl durumda olması ve makine-teçhizatın tamamen sökülüp taşınması nedeniyle, halen tesisler çalışmamaktadır. Ancak şirketimizin kısa vadedeki planları içinde Gümüşhane Çimento tesisleri önemli bir yer teşkil etmektedir. Bu tesisin üretime kazandırılması için çalışmalar hızla devam etmektedir. Önümüzdeki aylarda Gümüşhane Çimento da çark yenicen dönecek” diye konuştu.

İHRACAATA ÖNEM VERİLİYOR

Bölgede ve Türkiye’de, Aşkale Çimentonun bir güç haline geldiğini belirten Yücelik, “Trabzon Çimento ile birlikte güçlenen şirketimizin hedefinde ihracatı artırmak var. Trabzon Çimento da çevre ile alakalı hassasiyetimiz, tüm işletmelerimizde olduğu gibi en üst noktadadır. Gerçekleşen kapasite artırımı ihracata yönelmemizde güçlü bir dayanak olacak. Aynı zamanda daha fazla üretim, daha fazla, istihdam ve daha fazla katma değer imkanı bulacağız. Aşkale Çimentonun misyonunda ve vizyonunda da bu ve benzeri değerler vardır. Aşkale Çimentoyu bu günlere getiren ve başarıda emeği geçen yönetim kurulu üyelerimiz olmak üzere, şirket yöneticileri ve çalışanları ile, bizlere maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen değerli ortaklarımıza şükranlarımı iletmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

(AA-Y)

03.10.2007 19:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title