Haberler

Artvin'de "Cumhuriyet Koşusu" Düzenlendi

Artvin'de Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle, "Atapark'tan Atatepe'ye Cumhuriyet Koşusu" adı altında dağ koşusu düzenlendi.

Artvin'de Cumhuriyetin 95. yılı nedeniyle, "Atapark'tan Atatepe'ye Cumhuriyet Koşusu" adı altında dağ koşusu düzenlendi.

Artvin Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün organizasyonuyla düzenlenen yarış, şehir merkezindeki Atapark'tan başlayıp, Türkiye'nin en büyük Atatürk heykelinin bulunduğu Atatepe'de son buldu.

Kadın ve erkekler olmak üzere iki kategoride 5,5 kilometrelik parkurda yapılan yarışa, Artvin ile Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen, aralarında milli takım sporcularının da bulunduğu 140 atlet katıldı.

Erkekler kategorisinde, Sertan Uyanık birinci, Samet Demir ikinci, Sinan Aksoy üçüncü oldu. Kadınlar kategorisinde ise Selma İsot ilk sırayı alırken, Ebru Uzun ikinciliği, Hilal Şahin de üçüncülüğe elde etti.

Koşu sonrası dereceye giren sporcular, kupa, madalya ve altınla ödüllendirildi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Bayramı'nın kentte dolu dolu kutlandığını söyledi.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe ise organizasyonun yapılmasında emeği geçen Türkiye Atletizm Federasyonuna teşekkür ederek, "Buraya uluslararası alanda derece yapmış sporcular gönderdiler. Bu yarışlar ilimizde ilk kez düzenleniyor. Önümüzdeki yıl burada bir Türkiye Şampiyonası, sonraki yıl da inşallah Uluslararası Artvin Dağ Koşusu'nu yapacağız." diye konuştu.

Koşu sonrası Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Ekin Uzunlar konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Spor

Cumhuriyet Türkiye Artvin Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title