Haberler

Süper Lig Yönetimi ve hükümet anlaşamadığı için Arnavutluk'da futbol tamamen durdu

Güncelleme:

Arnavutluk futbolu tam anlamıyla durdu. Lig yönetimi, 10 gün önce hükümetin futbolun mali yapısında reform taleplerine yönelik tatmin edici adımlar atmadığı sürece boykot kararı almıştı. Arnavutluk Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu da bu karardan kısa bir süre sonra yaptığı toplantıda lig yönetiminin, yeni sezonun başlama tarihini belirlemeyi erteledi.

Hükümet ve Lig Yönetimi arasında anlaşmazlığa neden olan tartışma ise Arnavutluk Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'na gitmesi ardından yaşandı. Federasyon ve kulüpler, mali konularda yasalarda reform talebini dile getirirken, isteklerine ne bakanlar kurulu ne de parlamentodan bir yanıt geldi.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Mart 2019'da bakanlar ve futbol camiasıyla yaptığı görüşmede 100 günde futbol yönetiminin istediği adımları atma ve meclisin yasal düzenlemeleri geçireceği sözünü vermişti. Lig Yönetimi, ağustos ayında yaptığı açıklamayla, hükümetin söz verip bugüne kadar hayata geçirdiği yasal düzenlemelerin kulüplerin sorunlarına çare olmadığını bildirdi.

BAŞBAKAN, FUTBOL CAMİASININ TALEPLERİNİ REDDETTİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Başbakan Edi Rama konuya ilişkin son dönemde yaptığı açıklamada, futbol camiasının taleplerini reddederken, kulüp yöneticilerini oyuncu maaşlarını doğru tebliğ etmemekle suçladı ancak yine de diyaloğa açık olduğunu belirtti.

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand Duka ise bir televizyon programında yaptığı açıklamada, lige yönelik boykottan duyduğu üzüntüyü dile getirirken, kulüplerin taleplerinin futbolun gelişimi için adil olduğunu ifade etti. Duka, bu durumun ancak siyasi irade ve Başbakan Rama'nın müdahalesiyle çözülebileceğini söyledi. Lig Yönetimi'nin hükümetten ve Başbakan Rama'dan bu konuyu görüşmek üzere yanıt beklediği ancak Rama'dan bir dönüş olmadığı kaydedildi.

OYUNCULAR BİLDİRİ OKUMAK İÇİN SAHAYA ÇIKACAK

Pandemi salgınından da etkilenen ve hükümetten kaynak alamayan futbol camiasının, taleplerinden geri adım atma gibi bir niyeti olmadığı belirtildi. Arnavutluk Süper Ligi'nde normalde 2. hafta maçlarının oynanacağı bu hafta, oyuncuların sadece bir bildiri okumak için sahaya çıkacakları kaydedildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Arnavutluk Hükümet Futbol Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500

Yorumlar (1)

hee:

sanki dünyada avrupada vb. bi kupa alabilmişler gibi havalara bak. çıkmasan çıkma maça

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title