Haberler

Arkadaşım Diyabet Kampı 2012 Başlıyor

Güncelleme:

1997'den beri düzenlenen diyabetli çocuklar kampı, 21-28 Temmuz 2012 tarihleri arasında İznik'te yapıldı.

Kamp koordinatörü Prof. Dr. Şükrü Hatun'un verdiği bilgilere göre Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Endokrin ve Diyabet Bilim Dalı tarafından düzenlenen kampa bu yıl İzmit, Sakarya, İstanbul, Afyon, Bursa, Ankara, Artvin ve Eskişehir'den 10-18 yaş aralığında 83 çocuk ve genç katıldı. Kamp ekibi olarak 5 hekim, 5 diyetisyen, 5 hemşire, 1 psikolog ve 2 aktivite liderinin görev yaptığı Arkadaşım Diyabet kampında, daha büyük yaştaki diyabetli gençler, küçük yaştaki çocuklara grup liderliği yaparak önemli roller üstlendiler.

Kendi kendilerine insülin yapmayı öğreniyor, sanat ve spor etkinliklerine katılıyorlar

Bir hafta süren Arkadaşım Diyabet kampı boyunca diyabetli çocukların yaşam kalitelerini artırmalarına ve diyabetle mücadele etmelerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli programlar düzenlendi. Kampta kendi kendine insülin iğnesi yapmak, kan şekerlerini düşürmek ve doğru beslenme konularında eğitim alan çocuk ve gençler, grup çalışmaları ile birbirleriyle deneyimlerini paylaştılar, yüzme başta olmak üzere çeşitli spor, eğlence ve sanat aktivitelerine katıldılar.

Kampta aldıkları 1 haftalık eğitimin çocuk ve gençlerin özgüvenine çok önemli katkılar yaptığını söyleyen Prof. Dr. Şükrü Hatun, çocukların gözünden kampı şöyle değerlendirdi: "Çocuklar kendi kendilerine bir şeyleri başardıklarını görünce kendilerini daha güçlü hissediyorlar. Çocuklarımız ve gençlerimiz kampta hem çok güzel arkadaşlıklar geliştiriyorlar hem de sosyal hayata hazırlanıyorlar."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Şükrü Hatun İznik Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title