Haberler

Arınç: ''Mecliste 23 Yıldan Sonra İlk Defa 5. Yasama Yılını Göreceğiz''

TBMM Başkanı Bülent Arınç, mecliste 1983 yılından beri ilk kez 5. yasama yılını göreceklerini söyledi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç, mecliste 1983 yılından beri ilk kez 5. yasama yılını göreceklerini söyledi.

Bülent Arınç, Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov'un daveti üzerine resmi bir ziyaret için geldiği Moskova'da, Rus-Türk İşadamları Birliği Başkanı Ali İhsan Akıskalıoğu'nun onuruna verdiği akşam yemeğinde konuştu.

TBMM'nin tatile girdiği ve olağanüstü bir durum olmaması durumunda Anayasa gereği yeni yasama dönemine ekim ayında başlanacağını belirten Arınç, ''Parlamentomuz güçlüdür. Partilerimiz muhalefet olsun, iktidar olsun 4 yılı başarıyla kapattılar ve 1983'ten sonra ilk defa 5. yasama dönemini göreceğiz. Anayasada vardır ama bugüne kadar muvaffak olunamadı. Kısmet olursa ekim ayından sonra 5. yasama yılına başlayacağız'' dedi.

Arınç, Türkiye ve AB ilişkilerine de değinerek, ''AB ülkeleriyle 40 yıldan bu yana bir ilişkimiz var. Düşe kalka 2 adım ileri 1 adım geri Mehter marşı gibi bir AB ilişkisi devam etmiştir'' dedi.

TBMM'de hem iktidarın hem muhalefetin büyük bir işbirliğiyle özellikle 2 yılda 40'dan fazla bir Anayasa değişikliği ve 100'den fazla da yasa değişikliği yaptıklarını hatırlatan Arınç, ''Çok şükür bunları önüne koyduk ve biz bunları yaptık diye. Şaşırdılar önce, inanamadılar. İnanamadıkları için belki de aday ülke statüsü devam ederken bu ağır ev ödevleri önümüze geldiğinde ya pes edecekler ya birbirlerine düşecekler ya bu işi başaramayacaklar diye düşünüyorlardı'' dedi.

Arınç, Rusya ile Türkiye arasındaki siyasal ve ekonomik ilişkilerin gelişmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Başbakan Erdoğan'ın özel katkısı olduğunu belirtti.

Rusya'da faaliyet gösteren Türk işadamlarına iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesine katkıda bulunacak yasaların çıkarılmasını kendilerine aktarmaları durumunda parlamentonun bunun gereğini hemen yerine getireceğini ifade eden Arınç, şöyle konuştu:

''Siz bunları bize getirirseniz, biz bunları 1 gün içinde parlamentodan geçiririz. Vize konusu, çalışma ve oturumlar konusunda alınacak izinler mi veyahut karşılıklı yatırımların güçlendirilmesi mi, çifte vergilendirmenin önlenmesi mi, buna benzer pek çok ticari anlaşmalar varsa iyi, yoksa yapılması gerekiyorsa da bütün bunlarda yol gösterici olmanız lazım. İnşallah burada da muvaffak olacağız.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title