Haberler

Arınç:kimse Vazgeçeceğimizi Düşünmesin

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hiç Kimsenin AK Parti'nin Demokratik Açılımı Gerçekleştirmekten Vazgeçeceğini Düşünmemesi Gerektiğini Belirterek, "Bütün Riskleri Göze Alıp Türkiye'nin Önünü Açacağız" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hiç kimsenin AK Parti'nin demokratik açılımı gerçekleştirmekten vazgeçeceğini düşünmemesi gerektiğini belirterek, "Bütün riskleri göze alıp Türkiye'nin önünü açacağız" dedi.

Manisa'daki süt soğutma tankları dağıtım töreninin ardından, 3 günlük Manisa programını değerlendiren ve soruları yanıtlayan Arınç, "demokratik açılımı" hükümetin tek başına gerçekleştirmek istemediğini, çalışmalara CHP ve MHP'nin katılmadığını, katılmadığı gibi hükümeti ve kendilerini kötüleyerek vatan hainliği ile suçladığını söyledi.

Arınç, "demokrasinin ifade özgürlüğü demek olduğunu, Kürtçe bir kanal denildiği zaman ülkenin bölünüp, perişan olacağının söylendiğini, ancak açılan televizyon kanalının bölünme değil, bütünleşmeye neden olduğunu" anlatarak, "örgüt elemanlarının bile eski taleplerinin büyük kısmından vazgeçtiğini, bunun görmezden gelinemeyeceğini" vurguladı.

Demokratik açılım projesi sürecini baltalayanların çok olduğunu bildiren Arınç, şunları kaydetti:

HERŞEY BİRBİRİNE KARIŞTI- DTP'nin içi de homojen değil. Onlar da farklı şeyler söylüyorlar. Ahmet Türk'ün bir ifadesi çok önemlidir. 'Bu barış projesi Türkiye'ye huzur getirsin ikinci gün de Allah canımı alsın' diyor. 'Diyarbakır cezaevinde ölmeyi her gün istedim' diyen insan, kendilerine yapılan bu kadar zulümden sonra bu asit kuyularından, faili meçhullerden sonra 'akan kan dursun da ertesi gün de Allah canımı alsın' diyebilecek bir noktaya gelmişse artık İmralı'nın ne söylediği, Emine Ayna'nın ne söylediği çok önemli değil. Türkiye'de her şey birbirine karıştı. DTP'ye bakarak bu yol haritasını çizmek mümkün değil. MHP'ye bakarak da bu yol haritasını çizmek mümkün değil. Doğrudan gideceğiz. Kim buna katkı sağlayacaksa onlarla bu işi gerçekleştireceğiz.

TABANLARI DESTEKLİYOR- Son yapılan anketlerde, CHP ve MHP'nin tabanında yüzde 40'lık bir kesim demokratik açılım projesine destek veriyor. Başındaki genel başkan ne derse desin Manisa'daki, Yozgat'taki, Antalya'daki MHP'li ve CHP'liler 'AK Parti bunu uygulasın Türkiye'nin buna ihtiyacı var' diyor. Toplumsal proje olarak uygulayacağız. Hiç kimse AK Parti'nin bu işten vazgeçeceğini düşünmesin. Bütün riskleri göze alıp Türkiye'nin önünü açacağız. Kimsenin cesaret edemediği işleri biz yaptık bunu da biz yapacağız.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title