Haberler

Antalya: Shp Genel Başkanı Karayalçın Antalya'da

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Merkez Bankasının Ankara dışına çıkarılması için hiçbir haklı neden görmüyorum. Merkez Bankasının Ankara'nın dışına çıkması Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmez" dedi.

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, "Merkez Bankasının Ankara dışına çıkarılması için hiçbir haklı neden görmüyorum. Merkez Bankasının Ankara'nın dışına çıkması Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmez" dedi.

Karayalçın, partisinin Antalya'nın Kemer İlçe Teşkilatı binasının açılış törenine katıldı. Kemer İlçesi Sanayi Caddesi üzerindeki açılışa çok sayıda partili ve Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker de katıldı. İlçe teşkilat binasının kurdelesini keserek açan SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, içeride duran yardım sepetine cüzdanından çıkardığı 10 YTL koydu. Daha sonra Kemer Belediye Başkanı Hasan Şeker ile sohbet eden Karayalçın, gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin 'Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasını nasıl karşılıyorsunuz?' sorusu üzerine SHP Genel Başkanı Karayalçın, "Merkez Bankasının Ankara dışına çıkarılması için hiçbir haklı neden görmüyorum. Merkez Bankasının Ankara'nın dışına çıkması Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmez. Merkez Bankasının Ankara dışına çıkarılması girişimi bizzat Merkez Bankası yasasına aykırıdır. Merkez Bankası gibi temel bir kurumumuzun Ankara dışına çıkarılmasını Cumhuriyetçi değerlerle bağlaştıramıyorum. Ne ilgisi var diye düşünülebilir. Ben simgesel olarak bunun çok önemli taşıdığı düşüncesindeyim. Merkez Bankası, bankaların merkezi Ankara'da olmalı. İş Bankası'nın İstanbul'a gitmesi içinde bir neden yoktu. Onlar geçti. Onlar eski yılların düşüncesiydi. Efendim finans merkezi, şimdi İnternet diye bir şeyden söz ediyoruz. Anında iletişim, online falan gibi yabancı sözcükler kullanıyoruz. Bu her neyse bize bu olanağı sağlıyor. Merkez Bankası'nın dışarı çıkarılması gibi ilginç girişimi yanlış buluyorum" diye konuştu.

Karayalçın, gazetecilerin Genel Kurmay Başkanlığı'na atanan Yaşar Büyükanıt ile ilgili sordukları soruyu şöyle cevapladı:

"Yaşar Büyükanıt'ın Genel Kurmay Başkanlığı'na atanmasını doğal, haklı ve doğru bir karar olarak görüyorum. Ancak tarih konusunda bir yanlışlık yapıldığını düşünüyorum. Yüksel Askeri Şura toplantısından önce Sayın Yaşar Büyükanıt'ın Genel Kurmay Başkanlığı'na atanması Türkiye'nin devlet ithamlarına uymamaktadır. Neden bu atama yapılmıştır. Basında yer alan bilgilere göre SMS mesajı ile binlerce insana Sayın Yaşar Büyükanıt'ın etnik geçmişiyle ilgili bir takım bilgiler gönderilmiştir. Bir takım ithamlar, iddialar ileri sürülmüştür. Hükümet bunun önünü açmak için bu atamayı yapmıştır. Gazetelerde yer alan bilgiler böyle, şimdi Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Allah aşkına dedikoduya göre, SMS mesajlarına göre atama yapacak ise vay halimize."

Karayalçın, daha sonra Antalya'da yayın yapan bir yerel radyoda canlı yayına katılmak üzere yola çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title