Haberler

Antalya'da Kültür Sanat

Antalya Devlet Opera ve Balesinin (ANTDOB) bu sezon başlattığı sosyal sorumluluk projesi "1 Piyano 4 Solist", bu kez çocukları ANTDOB sahnesinde buluşturuyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesinin (ANTDOB) bu sezon başlattığı sosyal sorumluluk projesi "1 Piyano 4 Solist", bu kez çocukları ANTDOB sahnesinde buluşturuyor.

Proje kapsamında okullara giden ve bir ders saati boyunca öğrencilere opera ve bale sanatının ne olduğunu seslendirdikleri eserlerle anlatan ANTDOB sanatçıları, bu kez okullardaki çocukları sahnenin büyüsüyle tanıştırıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda ANTDOB sahnesinde ücretsiz gerçekleşecek konserde; soprano Derya Karadeniz, Ceren Tereci, Serap Demirhan ve Seçil Baddal, alto Emel Öziş, Oya Vural, Selda Serdar, Pınar Gümüş, tenor Atay Ergezen Özhan Gümüş, Mahir Seyrek, Zafer İşgören, bas bariton Taner Ölçen, Kenan Şahin, Hüseyin Uğur, Onur Alpaslan çocuklara özel bir gün yaşatacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesinin bu sezon prömiyerini gerçekleştirdiği Bremen Mızıkacıları, 25 Nisan'da çocuklar için yeniden sahnede olacak. Heinz Wunderlich'in yazdığı ve Hale Kuntay'ın Türkçe'ye çevirdiği eser, çocuklar için oldukça eğlenceli bir müzikal. Sahiplerinin kendilerine olan kötü tutumundan dolayı evden kaçan eşek, köpek, kedi ve horozun Bremen'e gidip orada müzisyenlik yapma düşlerinden yola çıkan hikayede, dostluk teması da ön planda...

-BREZİLYALI VE İSPANYOL BESTECİLER ANTDOB SAHNESİNDE-

ANTDOB, her ay farklı ülkelerin bestecilerinden özel eserlerin yer aldığı konserlere 'Brezilyalı ve İspanyol Besteciler' konseriyle devam ediyor.

25 Nisan'da verilecek konserde sanatseverlere Brezilya ve İspanyol müziğinin akıllarda iz bırakmış unutulmaz eserleri sunulacak.

-TÜRKÜLERLE GÜNÜMÜZ COĞRAFYASINA YOLCULUK-

Antalyalı sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği Türküyem, 26 Nisan'da sahnelenecek. Erdal Tuğcular'ın türkülerin düzenlemelerini ve kompozisyonunu yaptığı, Fatih Şanal'ın librettosunu yazdığı Türküyem'de, anlatıcının ve yaratıcının hayal dünyasında yaptığı seyahat anlatılıyor.

Türkülere eşlik eden metinler günümüz coğrafyasının kültürüne, sosyal ortamına, değerlerine tanıklık ederken, dinleyenleri türküler üzerinden yeniden düşünmeye davet ediyor.

Eserler, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

-ADT'DEN ÇOCUKLAR İÇİN-

ADT, 23 ve 25 Nisan'da "Pinokyo"yu sahneleyecek. Carlo Collodi'nin yazdığı, Brian Way'in tiyatroya uyarladığı eserin yönetmeni Ahmet Avkıran. Eserin dekor ve kostümleri Özlem Karabay'a, müzikleri İhsan Kılavuz'a, ışık tasarımı Namık Gürsoy'a ait.

ADT, 22, 24 ve 26 Nisan'da "Don Kişot" adlı çocuk oyunuyla minik tiyatroseverlerin karşısında olacak. Sürekli şövalye serüvenleri okumaktan aklı karışmış yaşlı, aristokrat ve aklına koyduğunu yapan kahraman "Don Kişot"un hikayesini Ebru Kara sahneye koydu. Miguel de Cervantes'in aynı ismi taşıyan romanı Don Kişot'tan uyarlanan eserde, Şenol Kaderoğlu, Sinem Arslanoğlu, Özcan Akgöz, Murat Çapar, Çağdaş Çobanoğlu, Gökhan Sevimli, Ecem Gözpınar, Gürkan Çakıcı ve Başak İşür rol alıyor.

Ahmet Önel'in yazdığı, Ali Meriç'in uyarladığı "Hadi Anlat Bakalım" oyunu, 27 ve 28 Nisan'da sahnelenecek. Aykut Sözeri, Senem Şahin, Gözen Müftüoğlu, Sedat Mayadağ, Orkun Yılmaz, Pınar Boyar ve Serkan Yakar'in rol aldığı oyunda,

"kadınlar, erkekler, patronlar ve işçiler arasındaki aldatma" konusunu mizahi dille anlatılıyor.

Oyunlar, Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde izleyicilerin beğenisine sunulacak.

-ABT SAHNESİ-

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu (ABT) yarın "Vatan Kurtaran Şaban"ı sahneleyecek. Eser, Haldun Taner tarafından 1965 yılında yazıldı. Oyunda Tapu Kadastro Müdürlüğünden Kültür Sanat Müsteşarlığına atanan Şaban'ın bu alanda yaptığı komik ve çarpık uygulamalar, hicivli bir dille anlatılıyor.

Yönetmenliğini Murat Demirbaş'ın yaptığı oyunda, Müfit Kayacan, Durmuş Ali Emre, Murat Ercanlı, Erdal Gürcan, Mete Orhan, Mehmet Özgür, Recep Kamiloğlu, Saadet Yıldırım, İlhan Örenel, Seyfi Satmaz, Gizem Karasu, Cenap Aydınoğlu, Talat Türkeli, Sacide Taşaner, Ezgi Albayrak, Sultan Yumak ve Demet Kazanoğlu rol alıyor.

ABT oyuncuları, 23 Nisanda "Fehim Paşa Konağı"nı sahneleyecek. Turgut Özakman'ın yazdığı eser, dekor düzenlemesinden müziklerine, danslarından görsel efektlerine kadar bir çok yeniliği barındırıyor. Reji uygulamasını ve yönetmenliğini ABT Genel Sanat Yönetmeni Müfit Kayacan'ın yaptığı oyunun müzikleri İhsan Kılavuz'a ait.

Kalabalık bir kadroya sahip oyun, yıllardır halka nefes aldırmayan istibdat yönetiminin son günlerini konu alıyor. İstibdadın yıkılmaz paşası Fehim Paşa'nın eski sadık adamlarından Rasim Baba, "adam olsun" diye oyuncu oğlunu, yani Yusuf'u, Fehim Paşa'nın konağına götürür. Fehim Paşa, Yusuf'u eğlencelik alır. Bu, Fehim Paşa için sonunun başlangıcı olur. Yusuf, Paşa'nın kızına aşık olur. Karşılıksız aşkı nedeniyle kara sevdaya tutulan Yusuf, mahalleliyi de kara sevdalı eder. Bir kabadayının mazisiyle aydınlanan oyun, sonrasında buhranlı bir aşk, ardından siyasi bir parodiye dönüşür. Nihayetinde her şey başlama noktasında sona erer.

Topluluk 23 Nisan'da minik seyircileri için "Otobüs Durağında Üç Bencil" oyununu sahneleyecek. Özer Tunca'nın yazıp yönettiği, Bülent Patoğlu, Erdal Gürcan ve Mustafa Doğan Ayhan'ın rol aldığı çocuk oyununda, sözcüklerin yerine beden dili ön planda tutuluyor.

Tek perdelik oyun, durakta otobüs bekleyen üç bencilin aralarında yaşanan anlık ilişkileri, bencilliğin, mülkiyetçiliğin, yalnızlığın ve iletişimsizliğin hikayesini eğlenceli bir dille anlatılıyor.

ABT oyuncularının sahnelediği eserler, Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda sanatseverlerle buluşuyor.

- ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title