Haberler

Antalya Alanya Okullarda Omurga Taraması Başlatıldı

Okullarda omurga taraması başlatıldıANTALYA'nın Alanya ilçesinde Skolyoz Taraması ve Omurga Sağlığı Farkındalığı Projesi kapsamında okullarda omurga eğriliği taraması uygulaması başlatıldı.

Okullarda omurga taraması başlatıldı

ANTALYA'nın Alanya ilçesinde Skolyoz Taraması ve Omurga Sağlığı Farkındalığı Projesi kapsamında okullarda omurga eğriliği taraması uygulaması başlatıldı.

Alanya Belediyesi'nin Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na (BAKA) sunduğu Skolyoz Taraması ve Omurga Sağlığı Farkındalığı Projesi hibe almaya hak kazandı. Alınan hibenin ardından belediye, Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 'Skolyoz Ölçüm Cihazı' olarak adlandırılan Spinal Mouse ile okullarda skolyoz (omurga eğriliği) taraması başlattı.

Omurga sorunlarının erken tespiti ve tedaviye geçişte önemli rol oynaması hedeflenen proje ilk olarak Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'nde uygulanmaya başladı. Alanya Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde hizmet veren uzman fizyoterapist Erdem Demir tarafından öğrencilere yönelik uygulanan omurga ve sağlık taramasında Spinal Mouse yardımıyla radyasyona maruz kalmadan öğrenciler taramadan geçti. Tarama ilçedeki tüm lise ve dengi okullarda omurga sağlığı ve postür eğitimleriyle birlikte uygulanacak.

RADYOSYONA MAĞRUZ KALMIYORLAR

Uzman fizyoterapist Erdem Demir, ilçede yaptıkları araştırmada skolyoz vakalarının arttığını, bu nedenle de belediye olarak bu projeyi geliştirdiklerini söyledi. Demir, Lise çağındaki öğrencilerde son yıllarda omurga eğriliğin görünmesinde artış gözlemleniyor. Bu artışın nedenlerini öğrenmek için Alanya bölgesinde yaptığımız bir çalışma bu. Aynı zamanda yakaladığımız vakaları da sağlık kuruluşlarına yönlendirmek ve toplumda bir farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz. Spinal Mouse cihazıyla herhangi bir radyasyona veya x-ray cihazına maruz kalmadan bilgi edinebiliyoruz. Bu cihaz yardımıyla çeşitli pozisyonlarda omurganın ön, yan ve arkaya eğilirken ölçümlerini alıyoruz ve bu ölçüler bilgisayara aktarılıyor. Bilgisayarda bir yazılım vasıtasıyla her bir omur hareketliliği hakkında bilgi elde ediyoruz. Çocuklarımızı omurga eğrili konuşunda bilgilendirme yapıyoruz. Bu bilgileri de okul yönetimi, aileler ve ilgili sağlık kuruluşlarıyla paylaşıyoruz dedi.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ

Alanya Belediye Başkan Yardımcısı Nazmi Yüksel de projenin ülkede bir ilk olduğunu belirterek, Boyun ve kas ağrılarıyla ilgili çocuklarımızın problemlerini çözmek için sosyal yardım müdürlüğümüze bağlı fizyoterapi uzmanlarımızla beraber çalışma yapacağız. Bugün uzman arkadaşlarımızla beraber Şehit Abdullah Ümit Sercan Anadolu Lisesi'ne geldik. Burada öğrencilerimizin günlük yaşamını etkileyecek sıkıntılarının ortadan kalkması için elimizden geleni yapacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ederim diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Milli Eğitim Müdürlüğü Alanya Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
title