Haberler

Ankara: SHP'den, Ldp'nin İttifak Teklifine Red

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Liberal Demokrat Parti (Ldp) Genel Başkanı Cem Toker'in 'Anavatan ya da DSP Çatısı Altında Küçük Partiler Birleşsin' Yönündeki İttifak Teklifini Reddetti.

SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Cem Toker'in 'Anavatan ya da DSP çatısı altında küçük partiler birleşsin' yönündeki ittifak teklifini reddetti.

Toker ve beraberindeki LDP yöneticileri, SHP Genel Başkanı Karayalçın'ı ziyaret ederek ittifak önerisinde bulundu. Türkiye'deki demokratik sistemin temsili bir demokrasiye dayanmadığını söyleyen Toker, ister yüzde 9.9, ister yüzde 0.9 oranında oy olan bir partinin Meclis'e giremediğini ifade etti. Bunu aşmak için 'küçük partilerin' kendi aralarında ittifak kurması gerektiğini savunan Toker, "İdeolojilerimizi bir kenara bırakarak, Türkiye'nin sorunlarını çözmek için bir masa etrafında Anavatan ya da DSP çatısı altında toplanalım istedim. Önce küçüklerin büyükleri denilebilecek DSP ve Anavatan'ı ziyaret ettim. Şimdi de küçük partileri ziyaret ediyorum" dedi.

Karayalçın da öteden beri kendisinin seçimden önce ittifak kurulmasından yana olduğunu ifade ederek, "Ama biz sosyal demokrat partiler ile ittifak yapmayı istiyoruz. Bu almazsa seçime tek başımıza gireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title