Haberler

Ankara: Meclis'in Yeni Yasama Yılı Açılışından Notlar

Meclis'in Yeni Yasama Yılının Açılış Töreni İlginç Görüntülere Sahne Oldu. Görev Süresi 2007 Yılının Mayıs Ayında Sona Erecek Olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genel Kurul'a Hitaben Son Konuşmasını Yaptı. İrtica ve Laiklikle İlgili Sert Mesajlar Veren Sezer'in Konuşması, CHP'lilerden Büyük Alkış Aldı. Cumhurbaşkanı Sezer'in Terörle Mücadele Konusundaki Sözleri İse Tüm Milletvekillerinden Alkış Aldı.

Meclis'in yeni yasama yılının açılış töreni ilginç görüntülere sahne oldu. Görev süresi 2007 yılının Mayıs ayında sona erecek olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genel Kurul'a hitaben son konuşmasını yaptı. İrtica ve laiklikle ilgili sert mesajlar veren Sezer'in konuşması, CHP'lilerden büyük alkış aldı. Cumhurbaşkanı Sezer'in terörle mücadele konusundaki sözleri ise tüm milletvekillerinden alkış aldı.

TBMM'nin 22. Dönem 5. Yasama yılı açılışına Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Danıştay Başkanı Sumru Çörtoğlu, Sayıştay Başkanı Mehmet Damar, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan, Anayasa Mahkemesi üyeleri Genç Partisi (GP) Genel Başkanı Cem Uzan, yabancı misyon şefleri ve askeri yetkililer katıldı.

Yasama yılı açılışına ABD'de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile Ankara dışında bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ile Devlet Bakanı Mehmet Aydın katılmadı. Hükümetin 18 bakanla temsil edildiği açılışta, 231 AK Parti, 119 CHP milletvekili de hazır bulundu. Siyasi parti liderlerinden CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun katıldığı yasama yılı açılışına, DYP Lideri Mehmet Ağar katılmadı. Bir süre önce Genç Parti'ye katılan İstanbul Milletvekili Emin Şirin ise töreni GP Lideri Cem Uzan ile birlikte locadan izledi.

Görev süresi 2007 yılının Mayıs ayında sona erecek olan Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Genel Kurul'a hitaben son konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Sezer 1 saat 20 dakika kürsüde kaldı. Konuşmasında sadece bir kez dili sürçen Sezer, "güvenilirlik" kelimesini 3 kez tekrarladıktan sonra söyleyebildi. Sezer, dilinin sürçmesi üzerine "Affedersiniz" dedi. CHP Grubu Cumhurbaşkanı Sezer'in konuşmasının tamamını alkışlarken, AK Parti sıralarından zaman zaman alkış sesleri duyuldu. Sezer'in özellikle laiklik, irtica ve özelleştirmeye ilişkin sert mesajları CHP'li Milletvekilleri'nden uzun süre alkış aldı.

Cumhurbaşkanı'nın terörle mücadele ve yolsuzlukla ilgili sözleri de AK Partililer başta olmak üzere tüm milletvekillerinin alkışını topladı. Sezer'in konuşmasını bir grup AK Parti Milletvekili'nin sürekli alkışlaması ise dikkatlerden kaçmadı. Sezer'in "Ordu siyasetüstü tutulmalıdır" yönündeki mesajları da Genel Kurul salonunda yoğun alkış aldı. Genel Kurul'a gelişinde ve konuşmasının bitiminde tüm milletvekilleri tarafından ayakta alkışlanan Cumhurbaşkanı Sezer'i Meclis'ten TBMM Başkan Vekili İsmail Alptekin uğurladı. Sezer, arabasına binerken yaverine "Ne kadar konuştum?" diye sordu. Cumhurbaşkanı Sezer, yaverinin "1 saat 18 dakika 2 saniye" demesi üzerine şaşkınlığını gizleyemedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe puan farkı açıldı mı, fark kaç 6 Mayıs Pazartesi? Fenerbahçe şampiyon olma ihtimali kalmadı mı 2024? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 6 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? SON DAKİKA İslahiye kazada ölenlerin isimleri açıklandı mı (GAZİANTEP)? Crystal Palace Manchester United maçı CANLI izle! 6 Mayıs Crystal Palace MANU maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Özgür Özel-Devlet Bahçeli görüşmesi ne zaman, saat kaçta yapılacak? 7 Mayıs Salı okullar tatil mi? Yarın okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title