Haberler

Ankara: Karayalçın'dan Hollanda Sosyaldemokrat İşçi Partisi ile Hıristiyan Demokrat Pertisi'ne Uyarı Mektubu

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hollanda Sosyaldemokrat İşçi Partisi ile Hıristiyan Demokrat Partisi'ne Gönderdiği Uyarı Mektubunda, "Hollanda'daki Türk Toplumunu Baskı Altına Almayı Hedefleyen Davranışınız, Partinizi Olumsuz Etkiler" Dedi.

Sosyaldemokrat Halk Partisi (SHP) Genel Başkanı Murat Karayalçın, Hollanda Sosyaldemokrat İşçi Partisi ile Hıristiyan Demokrat Partisi'ne gönderdiği uyarı mektubunda, "Hollanda'daki Türk toplumunu baskı altına almayı hedefleyen davranışınız, partinizi olumsuz etkiler" dedi.

SHP Genel Başkanı Karayalçın, Hollanda Sosyal Demokrat İşçi Partisi ve Hristiyan Demokrat Partisi'ne, Türk kökenli 3 milletvekili adayının "Ermeni Soykırımı" iddialarını kabul etmedikleri için aday listesinden çıkarılması üzerine birer uyarı mektubu gönderdi. Mektuplarında; Erdinç Saçan, Ayhan Tonca ve Osman Elmacı'ya yönelik tutumun demokrasi kavramıyla bağdaşmadığını ve Hollanda'nın Türk toplumunu baskı altına almayı hedeflediğini ifade eden Karayalçın, söz konusu partilerin tutumlarından dolayı kınadı. Karayalçın, Hollanda Sosyal Demokrat Partisi Başkanı Michiel van Hulten ve Hristiyan Demokrat Partisi Lideri ve Başbakan Jan Peter Balkanende'ye gönderdiği mektuplarda şunları kaydetti:

"Kamuoyuna siyasal amaçlarla çıkarılan ve tarihçiler tarafından bir 'soykırım' olmadığı kanıtlarla belgelenen ve çağdaş Türk toplumunun büyük bir üzüntüyle hatırladığı olayları 'soykırım' olarak kabul etmediği için, bu adayların partinizin aday listelerinden çıkarılması demokrasi kavramıyla kesinlikle bağdaşmaz. Üzülerek belirtmek isterim ki, Hollanda Türk toplumunu baskı altına almayı hedefleyen bu davranışın partinizi olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title