Haberler

Ankara: Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Zirvesi Perşembe Günü İstanbul'da Başlayacak

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Zirvesi, 23-24 Kasım Günlerinde Gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Açılış ve Kapanış Oturumlarında Birer Konuşma Yapacağı Zirveye Çok Sayıda Devlet ve Hükümet Başkanının Katılması Bekleniyor.

Dünya Ekonomik Forumu İstanbul Zirvesi, 23-24 Kasım günlerinde gerçekleştirilecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açılış ve kapanış oturumlarında birer konuşma yapacağı zirveye çok sayıda devlet ve hükümet başkanının katılması bekleniyor.

Davos toplantılarıyla tanınan Dünya Ekonomik Forumu, 23-24 Kasım günlerinde İstanbul'da bir zirve gerçekleştirecek. Her yıl Ocak ayında gerçekleştirilen Davos Zirvesi öncesinde dünyanın çeşitli ülkelerinde toplantı düzenleyen Dünya Ekonomik Forumu'nun İstanbul Zirvesi'nin ana teması 'Bölgeleri Bağlıyor, Yeni Fırsatlar Yaratıyor' olarak belirlendi. Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilecek zirvenin açılış ve kapanış oturumlarında Başbakan Erdoğan da bir konuşma yapacak. Zirveye dünyanın birçok ülkesinden devlet ve hükümet başkanları ile seçkin iş adamları katılacak.

İstanbul'da Çarşamba günü başlayacak Zirve'ye Litvanya Cumhurbaşkanı Valdas Adamkus, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Pervez Davudi, Karadağ Başbakanı Milo Djukanoviç, Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Bin Halifa Al Thani, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Mısır Başbakanı Ahmed Nazif, Gürcistan Başbakanı Zurab Nogaideli, Avrupa Komisyonu Komiseri Joaqin Almunia ile Fas, Tunus, İrlanda, Suriye, Moldova, Slovakya, Afganistan, Portekiz, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Romanya'dan bakanların katılması bekleniyor. Zirve çerçevesinde Başbakan Erdoğan'ın bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler yapması da bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title