Haberler

Ankara'da 163 Bin 170 Adet Korsan Kaset ve Cd Ele Geçirildi

Ankara'da Düzenlenen Operasyonda, Piyasa Değeri Yaklaşık Bin 300 YTL Olan 163 Bin 170 Adet Korsan Kaset ve Cd Ele Geçirildi. Güncelliğini Yitirmiş Mahalli Sanatçıların Kasetlerini Alarak Bandrollü Korsanlık Yapan Zanlıların, En Çok Trafik Kazası Sonucu Hayatını Kaybeden Barış Akarsu'nun Korsan Kaset ve Cd'sini Çoğaltması Dikkat Çekti.

Ankara'da düzenlenen operasyonda, piyasa değeri yaklaşık bin 300 YTL olan 163 bin 170 adet korsan kaset ve CD ele geçirildi. Güncelliğini yitirmiş mahalli sanatçıların kasetlerini alarak bandrollü korsanlık yapan zanlıların, en çok trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun korsan kaset ve CD'sini çoğaltması dikkat çekti.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri tarafından Demetevler'de iki ayrı işyerine yönelik gerçekleştirilen korsan kaset ve CD operasyonunda, H.E.B. ve S.K. kişiler gözaltına alındı. Zanlıların işyerlerinde oluşturdukları gizli bölmede korsan kaset ve CD üretimini gerçekleştirdikleri belirlendi. İşyerlerinde yapılan aramalarda 52 bin 760 adet bandrollü teyp kaseti, 9 bin 100 adet bandrolsüz teyp kaseti, 10 bin adet bandrolsüz CD, 900 adet DVD, 20 bin adet CD ve teyp kasetlerinde kapak olarak

kullanılan DVD kartoneti, 70 bin adet teyp kaseti kartoneti, 410 adet bandrollü boş kaset ile bunların yapımına kullanılan 1 adet bilgisayar kasası, 1 adet küçük master cihazı, 6 adet slev kaset dolum cihazı, 2 adet kaset sargı makinesi, 1 bidon G3 kimyasal sıvı ele geçirildi.

Zanlıların özellikle mahalli sanatçılara ait güncelliğini yitirmiş orijinal bandrollü CD ve teyp kasetlerini İstanbul'dan 15-20 YKr'ya satın aldıkları, G3 olarak bilinen ve boya çözücü olarak kullanılan kimyasal maddeyle kaset ve CD'lerin üzerindeki künye bilgilerini silip güncel ve meşhur sanatçılara ait kaset ve CD'leri kopyaladıkları belirlendi. Üretilen kaçak kaset ve CD'lerin orijinalmiş gibi piyasaya ve yurt geneline dağıtıldığı saptanırken, ele geçirilen kaset ve CD'lerin piyasa değerinni yaklaşık

bin 300 YTL olduğu öğrenildi. Zanlıların en çok trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Barış Akarsu'nun CD ve kasetlerini çoğaltması ise dikkat çekti.

Gözaltına alınan 2 zanlı, polisteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

(EDA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title