Haberler

Ankara: CHP'de Bayramlaşma

Siyasi Parti Temsilcilerinin CHP Genel Merkezi'ni Ziyaret Ederek Gerçekleştirdikleri Bayramlaşmada, CHP ve Diğer Siyasi Parti Temsilcileri Arasında İlginç Diyaloglar Yaşandı.

Siyasi parti temsilcilerinin CHP Genel Merkezi'ni ziyaret ederek gerçekleştirdikleri bayramlaşmada, CHP ve diğer siyasi parti temsilcileri arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve diğer siyasi partiler arasındaki bayramlaşma bayramın ikinci gününde gerçekleştirildi. CHP'nin kabul heyetindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, CHP İzmir Milletvekili Enver Öktem ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Tekin Bingöl ilk olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), Demokratik Sol Parti (DSP) ve Saadet Partisi (SP) temsilcilerini kabul ederek bayramlaştı. Daha sonra Selvi ve beraberindekiler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Reha Denemeç, AK Parti İstanbul Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ve AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç'tan oluşan AK Parti heyetini kabul etti. CHP'li Selvi ilk olarak Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a geçmiş olsun dileklerini iletti. Daha sonra Zeynep Karahan Uslu, AK Parti olarak başörtüsü konusunda toplumsal mutabakatın sağlanacağına inandıklarını belirtti. CHP'li Selvi ise dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini belirtirken, Uslu, dokunulmazlıklar ve tüm konularda dokunulmazlıkları sağlama konusunda mutabık kalmak istediklerini belirtti. Suat Kılıç ise 22B Dönem TBMM'nin iktidar ve muhalefet partisi arasında en çok mutabakatın sağlandığı meclis olduğunu ve yapılacak bir istatistik çalışmasında da bunun görülebileceğini kaydetti. Bunun üzerine, CHP'li Selvi özellikle AB uyum yasaları konusundaki işbirliğinin buna katkı sağladığını belirterek, AK Parti muhalefet olduğu zaman benzer desteği beklediklerini söyledi. AK Parti'li Zeynep Karahan Uslu ise mutabakata açık olduklarını ancak gelecek öngörülerinde AK Parti'nin muhalefete düşmesinin bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine, CHP'li Tekin Bingöl, "Demek ki AK Parti muhalefette bizim gibi destek vermeyecek" derken, AK Parti'li Suat Kılıç ise "Muhalefet iktidara susamış görünüyor" dedi. Daha sonra CHP heyeti, Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Ataman ve DYP Yüksek Haysiyet Divanı Başkanı Erdoğan Sezgin'i kabul etti. Selvi burada yaptığı konuşmada ise Türkiye'de AK Parti iktidarı ile birlikte ekonomik, sosyal ve siyasal anlamda bir geri gidiş olduğunu belirterek, bayramda güzel şeyler konuşmanın zor olduğunu söyledi. DYP'li Ataman'ın ana muhalefet partisi olarak CHP'nin erken seçim sağlaması gerektiği yönündeki sözleri üzerine ise Selvi, Cumhurbaşkanı seçimlerinden önce Meclis'in yenilenmesi ve Cumhurbaşkanı'nı da yeni Meclis'in seçmesi gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title