Haberler

Ankara: AK Parti'li Çelik ve CHP'li Koç, Orgeneral Başbuğ'un Sözlerini Değerlendirdi

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'İrticai Tehdit Kaygı Verici Boyutta' Şeklindeki Sözlerini Değerlendirirken, "Türkiye'de Din Eğitiminin Önündeki Engelleri Kaldırmamız Gerekir. İnsanları Çatı Aralarından, Bodrumlardan, İllegal Yerlerde Eğitim Almaktan Kurtarmadığınız Sürece Daha Çok Konuşuruz" Derken CHP'li Koç, "Çözüm Demokraside" İfadelerini Kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Çelik, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'irticai tehdit kaygı verici boyutta' şeklindeki sözlerini değerlendirirken, ''Türkiye'de din eğitiminin önündeki engelleri kaldırmamız gerekir. İnsanları çatı aralarından, bodrumlardan, illegal yerlerde eğitim almaktan kurtarmadığınız sürece daha çok konuşuruz" derken CHP'li Koç, "Çözüm demokraside" ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Çelik, TBMM'de EMEK Platformu'nu kabulunde gazetecilerin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un 'irticai tehdit kaygı verici boyutta' şeklindeki sözlerini hatırlatması üzerine, söz konusu konuşmayı henüz incelemediğine işaret etti ve bugün bazı gazetecilerin kendisine soru yöneltirken, 'vatandaşların, özellikle din eğitimi açısından farklı kesimlerin kucağına atıldığı' şeklinde ifadeler kullandıklarını belirtti. Çelik, "Türkiye'de din eğitiminin önündeki engelleri kaldırmamız gerekir. İnsanları çatı aralarından, bodrumlardan, illegal yerlerde eğitim almaktan kurtarmadığınız sürece daha çok konuşuruz. Bunun yolu da din eğitimin devletin gözetimi ve denetiminde, ebeveynin talebi doğrultusunda sağlıklı bir şekilde verilmesidir. Bu konuda kısıtlamalar olduğu sürece tartışmalar da devam edecektir. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti 'geriye gitmesin' diye AK Parti iktidarının, dünya ile bütünleşme konusunda AB süreci ile ilgili attığı adımları bütün dünya bilmektedir. Türkiye dünya devleti olursa, Türkiye AB sürecinde 'şu çekinceleri var. Şunları önümüze koyuyorlar, şu dayatmalarla karşı karşıyayız' diye gevşemeden, ısrarla taviz vermeden, yani milli onurumuzdan taviz vermeden AB sürecinde ısrarcı olursa Türkiye, bu tartışmaları kısa süre sonra geride bırakır. Türkiye, ülkemizin AB'ye girmesini istemeyenler tarafından dayatılmaya çalışılan bazı konuları gerekçe yapıp AB sürecinden geri adım atmaya başlarsa, bu tartışmaları bolca yapabiliriz. O zaman 'Türkiye'ye kolay gelsin' deriz. Türkiye bunları hak etmiyor. Türkiye AB sürecini tamamlamalıdır. Bizi isteyenler ile Türk halkı içinde AB'ye girmek isteyenlerin bütünleşmesiyle olumsuz unsurları ortadan kaldırmamız gerekiyor. O zaman Türkiye içe dönük tartışmalardan kurtulur. Aksi takdirde bu tartışmalar devam eder. Ama şunu da ifade edeyim; eğer Türkiye'de bir geriye gidiş varsa, eğer Türkiye'de irtica varsa bunun karşısındaki birinci gücün de Türkiye Cumhuriyeti iktidarı olduğunu herkesin bilmesini isterim'' diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Haluk Koç ise, yine TBMM'de EMEK Platformu üyelerini kabulünde bir gazetecinin, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un, 'irticai tehdit kaygı verici boyutta' sözünü anımsatarak, bunun hükümete bir uyarı olup olmadığına ilişkin sorusu üzerine, 'demokratik sivil siyaset süreci içinde yerini alan bir ana muhalefet partisi olarak soruya cevap verdiğine' vurgu yaparak, ''Biz tespitlerimizi, bulunduğumuz noktada, görevimiz çerçevesinde sürekli olarak yapıyoruz. Tespitlerimizin doğruluğunu görerek devam ediyoruz. Çözümün demokrasi içinde sahnede olacağını bir kere daha ifade ediyoruz'' ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken çıkış: Yargı eleştirilemez değildir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title