Haberler

Ankara: AK Parti 2. Olağan Kongresi

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rumlar'ı, Türkiye'nin AB'ye Üyelik Sürecinde Kıbrıs Türk Halkını Rehine Almakla Suçladı. Soyer, "Türkiye'nin AB Sürecinde Kıbrıs Türk Halkını Bir Rehine Gibi Tutarak Bizi ve Türkiye'yi Bu Mücadeleden Caydırma Niyetinde Olan Kıbrıs Rum Liderliği'ne Sesleniyorum, Asla Boyun Eğmeyeceğiz. Hiçbir Şekilde Eşitlikten Taviz Vermeyiz. Hiçbir Şekilde Boyun Eğmeyeceğiz. Kimsenin Elini Öpmeyeceğiz" Dedi.

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Rumlar'ı, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecinde Kıbrıs Türk halkını rehine almakla suçladı. Soyer, "Türkiye'nin AB sürecinde Kıbrıs Türk halkını bir rehine gibi tutarak bizi ve Türkiye'yi bu mücadeleden caydırma niyetinde olan Kıbrıs Rum Liderliği'ne sesleniyorum, asla boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir şekilde eşitlikten taviz vermeyiz. Hiçbir şekilde boyun eğmeyeceğiz. Kimsenin elini öpmeyeceğiz" dedi.

AK Parti'nin 2. Olağan Büyük Kongresi'nde yurtdışından gelen heyetlere de söz hakkı verildi. KKTC Başbakanı Soyer, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Papadopulos'a seslenerek, "Muhatabınız Talat'tır. Bir an önce BM zemininde masaya oturarak, kabul edilebilir bir çözüme imza atın. Türkiye'nin AB sürecinde Kıbrıs Türk halkını bir rehine gibi tutarak bizi ve Türkiye'yi bu mücadeleden caydırma niyetinde olan Kıbrıs Rum liderliğine sesleniyorum asla boyun eğmeyeceğiz. Hiçbir şekilde eşitlikten taviz vermeyiz. Hiçbir boyun eğmeyeceğiz. Kimsenin elini öpmeyeceğiz, kimseye de elimizi öptürmek istemiyoruz" diye konuştu.

WATSON'DAN "301" MESAJI

Kongrede konuşan Avrupa Halkları Partisi (EPP) Başkanı Wilfried Martens, Çoğulcu bir Avrupa partisi olduklarını ve mensuplarının çoğunun inançlı olduğunu söyledi. Martens, AB üyeliği konusunda bundan önceki hükümetlerin göstermediği gayreti AK Parti'nin gösterdiğini belirterek, Türkiye'nin son dönemde laiklik, demokratikleşme ve insan hakları alanında önemli adımlar attığını vurguladı. Martens, "Türkiye, Avrupa'da geleceği olan bir ülkedir" mesajını verdi. Avrupa Parlamentosu Liberal Grup Başkanı Graham Watson da kongrede yaptığı konuşmada ilginç mesajlar verdi. Geçen hafta biraraya geldiği gazeteci yazar Elif Şafak'ın tüm görüşlerine katılmadığını belirten Watson, "Heyecanlı savcılarınız kanunları farklı yorumlamış olabilir" dedi.

Türkiye'nin AB'ye, AB'nin de Türkiye'ye ait olduğunun altını çizen Watson, Rumlara iyi niyetlerinin sonsuz olmadığını da kaydetti. AB sürecinin azim ve kararlılık gerektiren bir süreç olduğuna işaret eden Watson, Başbakan Erdoğan'ı da övdü. Watson, Türkiye'de Atatürk'ten sonra hiçbir lider Türkiye'yi bu kadar geliştirmemiştir. Atatürk'ten sonra en fazla reform yapan lider" diye konuştu. Irak İslam Partisi Politik Konseyi Üyesi Mustafa Salman ise kongrede yaptığı konuşmada "Sizler için Allah'a duacıyız" dedi.

TBMM Başkanı Bülent Arınç da kongreye bir mesaj gönderdi. Arınç'ın mesajı Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin tarafından okundu. Arınç mesajında, AK Parti'nin azim ve heyecan ile girdiği seçimlerden büyük Türkiye hayali için büyük bir fırsat yakalayarak çıktığını bildirdi. Türkiye'nin artık saygı duyulan bir ülke haline geldiğini belirten Arınç, "Türkiye'nin yeniden AK Parti'nin başarılarla dolu iktidarına ihtiyacı var. Bu nedenle daha çok çalışmak zamanıdır. Yolumuz açık olsun" dedi.

Arınç'ın mesajı partililer tarafından dakikalarca alkışlandı.

BLAİR VE MERKEL KONGREYE MESAJ GÖNDERDİ

Kongreye İngiltere Başbakanı Tony Blair, Almanya Başbakanı Angela Merkel Türkmenistan Devlet Başkanı Saparmurat Türkmenbaşı ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev de yazılı mesaj gönderdi. Mesajına 'Sevgili Tayyip' diye başlayan Blair, AK Parti kongresine davet edilmesinden dolayı teşekkür etti. "Korkarım ki o tarihte kongrede olamayacağım" diyen Blair, önümüzdeki seçimlerde AK Parti'ye başarılar diledi. Almanya Başbakanı Merkel de mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Sayın Başbakan, Sevgili Bay Erdoğan. CDU'nun yürekten başarılar dileklerini iletiyorum. CDU ile Türkiye'nin ilişkileri sürekli ve dostça şekilde gelişti. CDU, Almanya'daki Türkler'in entegrasyonunu desteklemektedir. Size önümüzdeki seçimler için başarılar diliyoruz."

Bu arada, kongreye katılan yabancı konukların isimleri anons edilirken, en çok alkışı KKTC heyeti aldı. Kongreye, Anavatan, DYP, MHP, SP, BBP, LDP, CHP ve SHP de temsilci gönderdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title