Haberler

Anka, 11 Nisan 2008 Cuma Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BAŞBAKAN TÜRKİYE-AB KARMA İSTİŞARE TOPLANTISINDA

-Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Toplantısı İstanbul Radisson SAS Otel'de devam ediyor.

-Toplantıya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. (Saat:11.00)

-BARROSO İSTANBUL'DA

-AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Türkiye'deki temaslarına İstanbul'da devam ediyor.

-Barroso, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan ile yemekte görüşüyor. (Saat:14.00)

-Barroso, Fener Rum Patrikhanesi, Süleymaniye Camii ve İstanbul İl Müftülüğünü ziyaret ediyor ve ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde konuşma yapacak ve Sabancı Müzesini ziyaret edecek.

-Barroso, İstanbul'daki temaslarının ardından Türkiye'den ayrılıyor.

-GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kırşehir Valisi M. Lütfullah Bilgin ve Sivas Genel Meclis Başkanı Turan Erkut'u Çankaya Köşk'ünde ayrı ayrı kabul ediyor.(Saat:14.30/16.00)

-Gül, Almanya Dışişleri eski Bakanı Joschka Fıscher ile Dışişleri Konutu'nda akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat:18.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Bağcılar Belediyesi'nin toplu açılış töreninde konuşma yapıyor. (Saat:14.00)

-Erdoğan, Hayatpark Alışveriş merkezi ile Hospitadent Ağız ve Diş sağlığı Merkezi açılışına katılıyor. (Saat:16.00/17.00)

-CHP YİNE ANAYASA MAHKEMESİ'NDE

-CHP, "Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu ile Mera Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"un 2. maddesi ve 5403 sayılı Kanuna eklenen Geçici Madde 4'ün iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuruyor. (Saat:11.00)

-DIŞİŞLERİ KOMİSYONU

-Dışişleri Komisyonu, Avrupa Yatırım Bankasının Türkiye'de temsilcilik açmasını öngören kanun tasarısını görüşecek. (Saat:10.00)

-CHP'Lİ ERSİN'İN BASIN TOPLANTISI

-CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Meclis'te "Polis Teşkilatının Yaşadığı Sıkıntılar ve Çözüm Önerileri" konulu basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-FİSCHER, "GREEN MARKETİNG" KONFERANSINDA

-MediaCat Dergisi tarafından düzenlenen "Green Marketing" konferansı yapılıyor.

-Konferansa, Alman Yeşiller Partisi'nin eski lideri ve Almanya eski Dışişleri Bakanı Joschka Fischer de katılıyor. (Saat:10.45)

-DEİK, TURİZM İŞ FORUMU DÜZENLİYOR

-Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, tarafından, Arnavutluk Turizm, Kültür, Gençlik ve Spor Bakanı Ylli Pango ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımıyla Turizm İş Forumu düzenleniyor. (Saat:10.00)

-KİTLE İMHA SİLAHLARI İLE MÜCADELE ÇALIŞTAYI

-Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı tarafından, Merkez Orduevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen "Kitle İmha Silahları Terörizmi İle Mücadele" çalıştayı ikinci gününde sona eriyor. (Saat:08.30)

-AMBULANS UÇAK VE HELİKOTERLERİ İHALESİNDE KOÇOĞLU ISRARI REKABETSİZ İHALE YAPTIRDI

-Sağlık Bakanlığı'nın geçen yıl açtığı ihalede tek teklif sahibi olduğu için ambulans uçak ve helikopter ihalesini alamayan Koçoğlu İnşaat, bu yıl ihaleye Türk Hava Kurumu girince yapılan ihaleyi kazandı. İhalenin yapılmasını sağlayan Türk Hava Kurumu'nun teklifinin şartlı olduğu için geçersiz sayılması dikkat çekti.

-Havacılık deneyimi olmadığı için ihaleye girme şartını, yanına Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne çalışan Güneydoğu Havacılık'ı alarak sağlayan Koçoğlu İnşaat'ın girdiği ihaleye, Türkiye'nin bu alanda önde gelen şirketleri, son teklif verme gününün uzatılması önerileri kabul edilmediği için katılamadılar.

-KÜRESEL KRİZDE TÜRKİYE EKONOMİSİNİN YUMUŞAK KARNI: 42.6 MİLYAR DOLARLIK KISA VADELİ DIŞ BORÇ

-Büyük bölümü bankalar ve şirketler olmak üzere özel sektöre ait olmak üzere Türkiye'nin toplam kısa vadeli dış borç stoku Şubat sonu itibariyle 42 milyar 613 milyon dolara ulaştı.

-Kısa vadeli dış borç stoku, AKP'nin iktidarda olduğu son beş yılda yüzde 159.5 oranında 26.2 milyar dolar artış gösterdi. Stokun 24.6 milyar dolarla en büyük bölümünü şirketler kesiminin borçları oluşturuyor.

-DÜNYA BANKASI'NDAN ORTA-DOĞU AVRUPA VE ORTA ASYA'YA YAVAŞLAMA UYARISI

-DB yetkilileri söz konusu bölgelerdeki ülkeleri yüksek gıda ve enerji fiyatlarından etkilenecek yoksul kesimleri korumaya yönelik önlemler konusunda adım atmaya çağırdı. Dünya Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, orta, doğu Avrupa ve orta Asya'da istikrarlı nüfus yapısıyla birlikte kişi başına GSYİH 1999-2006 yılları arasında yüzde 6'dan fazla oranlarda artmaya devam etti, böylece hayat standartları yükselirken yoksulluk azaldı.

-PARA ARZI 394.6 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 21-28 Mart haftasında 5 milyar 67.4 milyon YTL artarak 394 milyar 608.5 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 24.5 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-AVRUPALI GENÇ GAZETECİLERİN TOPLANTISINDA PKK TARTIŞMASI

-Hırvatistan'ın Başkenti Zagreb'de düzenlenen Avrupa Gazetecilik Öğrencileri Forumu toplantısında İngiliz bir gazeteci "PKK'nın Gerilla Kadınları" konulu bir sunum yaptı. Toplantıda bulunan Türk gazeteciler ise anlatılanlara tepki gösterdi.

-Londra'da yaşayan serbest gazeteci Anastasia Taylor-Lind, haber fotoğrafçılığı dersinde, terör örgütü PKK ile ilgili hazırladığı bir foto röportajı sundu. Lind, fotoğrafları göstermeden önce yaptığı konuşmada, PKK için "gerilla ordusu" nitelemesi yaptı ve "PKK, Türkiye'de Türk askerine karşı savaşıyor" dedi.

-Sunumda söz alan Türk gazeteciler tepkilerini sert bir üslupla dile getirdi. Türk gazetecilerin bu çıkışı üzerine geri adım atan Taylor, sunum öncesinde özet için sürenin kısıtlı olduğunu savunarak, PKK'nın ABD, AB ve İngiltere'de bir terör örgütü olarak kabul edildiği, Türk gazetecilerin çıkışında haklı olduğunu söyledi.

-PROF. DR. TULGAR'DAN ŞEHİT ÇOCUKLARINA ÜCRETSİZ BEYİN PİLİ

-Geliştirdiği teknikle beyin pilinde arıza riskini sıfıra indirip, kullanım süresini ömür boyu uzatarak sara ve parkinson hastaları ile felçliler için umut kaynağı olan Uluslararası Nöroteknoloji Merkezi Başkanı Prof. Dr. Metin Tulgar, şehit çocuklarından ihtiyacı olanlara ücretsiz olarak uygulama yapacaklarını bildirdi.

-HEMŞİRELİK SERTİFİKALARI PARALI OLDU

-Sağlık Bakanlığı daha önce herhangi bir ücret talep etmediği hemşirelik sertifikalarını ücretli hale getirdi. Bundan sonra hemşirelik sertifikası alacak personel 135 YTL ödeme yapacak.

-ÖĞRENCİ AFFINA YÖK'DEN GEÇİT YOK

-AKP Bitlis Milletvekili Cemal Taşar ve Sinop Milletvekili Prof. Dr. Abdurrahman Dodurgalı, öğrenci affına YÖK ve rektörlerin olumsuz baktığını açıkladılar.

-FACEBOOK'TA TÜRKİYE HARİTASI SKANDALI

-Türkiye'de de yüz binlerce kişi tarafından kullanılan sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta Türkiye haritası skandalı yaşanıyor.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE!
title