Haberler

Anavatan'da Buruk Yaş Günü

Anavatan Partisi'nin 24. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Buruk Bir Sevinç İçerisinde Geçti. Anavatan Partisi Genel Merkezi'nde Düzenlen 24. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu Olmadan Yapıldı.

Anavatan Partisi'nin 24. kuruluş yıldönümü kutlamaları buruk bir sevinç içerisinde geçti. Anavatan Partisi Genel Merkezi'nde düzenlen 24. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu olmadan yapıldı.

22 Temmuz'da yapılacak olan milletvekilli genel seçimlerinde Doğru Yol Partisi (DYP) ile birleşme kararı aldıktan sonra Demokrat Parti adı altında seçimlere girecek olan Anavatan partililer buruk bir 24. kuruluş yıldönümü kutladı. Kutlamalara Genel Başkan Erkan Mumcu İstanbul'daki bir programı nedeniyle katılamazken, salonda bulunan çok sayıda DYP'li ise dikkat çekti. Anavatan Partisi il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda delegenin katıldığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Parti

kurucularının konuşmalar yaptığı kutlamada, bazı delegeler yıllarca gönül verdikleri Anavatan Partisi'nin artık isminin değişecek olmasından dolayı oldukça hüzünlendi. Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun mitinglerde yaptığı konuşmaların dinletilmesi sırasında da partililerin gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi. Salonda bulunanlara sürekli 'Demokrat Partililer' diye hitap edildi. Salonu dolduran binlerce Anavatan Partililer ellerindeki Anavatan bayraklarını tören boyunca bırakmadı. Salonda ellerindeki

pankartlarla dikkat çeken engelli partililer de konuşmaları en ön sıralardan izledi.

Parti üyelerinin yaptığı konuşmalarda seçimlerde DYP ile yapılan birleşmenin önemi vurgulandı. Salonda en ön sırada oturan 83 yaşındaki Makbule Şaylısoy da Anavatan Partisi'nin kurucusu merhum Turgut Özal ile çekilmiş fotoğrafı ile ilgi odağı oldu. Turgut Özal'ın kendisine 'Anap'ın anası' diye hitap ettiğini anlatan Şaylısoy, "Ne kadar Demokrat partiye de katılsak ben ölene kadar Anaplı kalacağım" dedi.

Kutlamalar sırasında elinden Özal'ın fotoğrafını bırakmayan Şaylısoy, İstiklal Marşı okunurken de gözyaşlarına hakim olamadı.

(DUY-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title