Haberler

"Anadolu'nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi"

Fransa'nın Savoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Carmen de Jong, "Anadolu'nun Zirvesinde 1.Kış Zirvesi"nin bir barış süreci olduğunu belirterek, "Üniversiteler bir araya gelerek katalizör görevi üstlenmiştir" dedi.Prof.Dr.Jong, Atatürk...

Fransa'nın Savoy Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Carmen de Jong, "Anadolu'nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi"nin bir barış süreci olduğunu belirterek, "Üniversiteler bir araya gelerek katalizör görevi üstlenmiştir" dedi.

Prof. Dr. Jong, Atatürk Üniversitesi Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlenen "Anadolu'nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi"nin kapanış töreninde, Erzurum'da yapılan zirveden bilimsel açıdan önemli sonuçlar alındığını, biyoçeşitlilik, spor, turizm ve küresel değişimin zirvede gündeme geldiğini söyledi.

Avrupa'dan zirveye katılan bir akademisyen olarak, diğer meslektaşlarıyla önemli bilgi paylaşımında bulunduklarını dile getiren Jong, "Anadolu'nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi bir barış sürecidir. Üniversiteler bir araya gelerek katalizör görevi üstlenmiştir" diye konuştu.

Tebriz Üniversitesi Uluslararası Ofisi Müdürü Prof. Dr. Sabouri Hossein de söz konusu zirveyle, bilimsel sorgulamaların gündeme geldiğini ifade ederek, Atatürk Üniversitesinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirtti.

Hossein, "Bilimsel çalışmalar sektörlere yol göstericidir. Zirveden çıkacak olan bilimsel makalelerle turizm, sanayi sektörüne önemli bilgi kaynağı oluşacaktır. Biyoçeşitlik, turizm, spor ve küresel değişimle ilgili önemli bilgiler gündeme geldi. Bu bilgiler birçok çalışmaya ışık tutacaktır" diye konuştu.

Afganistan Yükseköğretim Enstitüsü Rektörü Prof. Dr. Ahmad Tariq Kamal da bilimsel toplantıda Erzurum'un duygusal sıcaklığına tanık olduklarına işaret ederek, değişik din, etnik grup ve farklı ulusların bir araya geldikleri zirvede, bilim adına önemli gerçeklerin ortaya konulduğunu söyledi.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ise dört kıtadan yaklaşık 200 delegeyi ağırlamaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.

"Anadolu'nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi" konuşmaların ardından katılımcılara plaket verilmesiyle sona erdi.

- ERZURUM

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Atatürk Üniversitesi Erzurum Fransa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title