Haberler

Amman: Saddam Hüseyin'in İdam Cezası Alması

Irak Devrik Lideri Saddam Hüseyin'in Lübnanlı Avukatı Büşra Halil, Devrik Lidere Verilen Ölüm Cezasının Yasadışı Olduğunu ve Mahkemenin ABD Siyasi Menfaatlerine Hizmet Etmeyi Amaçladığını Belirtti.

Irak devrik lideri Saddam Hüseyin'in Lübnanlı avukatı Büşra Halil, devrik lidere verilen ölüm cezasının yasadışı olduğunu ve mahkemenin ABD siyasi menfaatlerine hizmet etmeyi amaçladığını belirtti.

El Cezire kanalına açıklamada bulunan Halil, "Kararı beyan etmek yasadışıdır, bu duruşma yasadışıdır" diye konuştu. Mahkemenin siyasi olduğunu vurgulayan Halil, "Mahkeme, Amerikan menfaatlerine hizmet etmek için siyasi sebepler nedeniyle açıldı. Bu nedenle, ondan yasal bir karar çıkmasını beklemiyoruz" diye belirtti.

Savunma ekibinin diğer üyelerinden farklı olarak, Halil bugünkü karar duruşmasına katılmazken, duruşmada, Saddam Hüseyin ve 2 adamı ölüm cezasına çarptırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title