Haberler

Ambulans Helikopterler Artık Gece de Uçabilecek

Güncelleme:

Türkiye'de bir ilk gerçekleştirilerek 'gece görüş gözlüğü ile ilk sivil uçuş' yapıldı.

Yeni nesil gece görüş gözlükleriyle birlikte helikopterler pilotları 7 gün 24 saat arama kurtarma, doğal afet, ambulans hizmetleri verebilecek.

Türk Hava Kurumu'na bağlı Etimesgut Türkkuşu Eğitim Merkezi'nde, gece görüş dürbünü ile görev yapacak ilk ambulans helikopter pilotlarının tanıtımı yapıldı. THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, ilk kez eğitim alan 2 helikopter pilotunun basın mensuplarına tanıtıldığı törende, 5 helikopterle başladıkları ambulans helikopter hizmetini şu an 17 helikopterle sürdürdüklerini söyledi.

"HELİKOPTERLERE YENİ BİR KABİLİYET KAZANDIRDIK"

Yıldırım, "Burada helikopterlere yeni bir kabiliyet kazandırdık. Helikopterlerimizin 8 tanesi gece de ambulans ve arama kurtarma hizmeti yapabilecek. Pilot arkadaşlarımız gece görüş gözlükleri ve kasklarıyla birlikte gece de uçuş yapabilecek kabiliyete sahip olacaklar. Bu helikopterlerle hem ambulans hem de arama kurtarma hizmeti yapabileceğiz. Bizde bunu ülkemize kazandırmaktan mutluluk duyuyoruz" diye konuştu.



İnsanların yaşamlarını sadece gündüz değil gece de devam ettirdiğine dikkati çeken Yıldırım, kaza, doğum ve acil hasta vakalarında ambulansların Türkiye'nin çeşitli yerlerinde görev yapacağını söyledi. Yıldırım, bu kabiliyetin çok az ülkede kullanıldığını, bu teknolojinin Türkiye'de kullanılmasının büyük önem arz ettiğini belirterek, helikopterlerin ilk etapta insan yoğunluğunun fazla olduğu Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya gibi illerde kullanılacağını bildirdi.



Yıldırım'ın konuşmasının ardından gece görüş gözlüğü kullanımında ilk eğitimlerini alan 2 Türk helikoper pilotu ambulans helikopterle kısa bir tanıtım uçuşu gerçekleştirdi.

 

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Yıldırım Etimesgut Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title