Haberler

Ambarlı Gümrüğü'nde 1.5 Milyon YTL'lik Kaçak Oyuncak Ele Geçirildi

Avcılar Ambarlı Liman Gümrüğü Ekipleri Aldıkları Bir İhbar Doğrultusunda Çin'den Gelen Bir Gemiden İndirilen 7 Ayrı Konteynıra Operasyon Düzenledi. İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü'ne Bağlı Ekipler, Tamamı Bir Şahsa Ait Olduğu Belirlenen 7 Ayrı Konteynıra Düzenledikleri Operasyonla İçerisinde Banyo Seti ve Porselen Eşya Olduğu Beyan Edilen Konteynırlarda Araştırma Yaparken Değeri 1.5...

Avcılar Ambarlı Liman Gümrüğü ekipleri aldıkları bir ihbar doğrultusunda Çin'den gelen bir gemiden indirilen 7 ayrı konteynıra operasyon düzenledi. İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’ne bağlı ekipler, tamamı bir şahsa ait olduğu belirlenen 7 ayrı konteynıra düzenledikleri operasyonla içerisinde banyo seti ve porselen eşya olduğu beyan edilen konteynırlarda araştırma yaparken değeri 1.5 milyon YTL olan koliler dolusu oyuncak buldu.

Gümrük Muhafaza Ekipleri, Çin'den getirilen oyuncakların hiçbirinde CE belgesinin olmadığını ve çocuk sağlığı açısından tehlike arz ettiğini vurguladı. Bu arada Çin’den getirilen oyuncakların ve porselen tabakların kolilerinin üzerinde "Made in Germany" ibarelerinin yer alması dikkat çekti.

"OYUNCAKLAR ÇOCUK SAĞLIĞI AÇISINDAN SAKINCALI"

Operasyonla ilgili açıklama yapan İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, "Bu konteynırlarda banyo seti, ağaçtan askılık ve porselen olduğu beyan edilmiş. Ancak yapılan operasyonda konteynırlar boşaltıldı ve kolilerin verilen beyanın aksine oyuncaklarla dolu olduğu belirlendi. Çocuk sağlığı açısından önemli kontrollerden geçirilip izin alınması gereken ürünlerin hiçbir şekilde üretim izninin olmadığı ambalajlarının üzerine bakıldığında görülmektedir. Bu oyuncaklar çocuk sağlığı açısından da zararlıdır. Ayrıca gümrüğe mal sokarken yanlış beyan verenler büyük ölçüde vergi kaçırmaktadır. Türkiye ekonomisine büyük bir darbe vurmaktadır" dedi.

ALMAN FİRMA İLE TEMASA GEÇİLEREK DURUM HABER VERİLECEK

İstanbul Gümrük Muhafaza Başmüdürü Selahattin Aldemir, "Bu son konteynır operasyonuyla ilgili, 4926 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefetten, konteynırların sahibi firma ve muhatap kişiler hakkında savcılığa bugün suç duyurusunda bulunduk. El konulan malların halk sağlığı açısından zararlı olup olmadıkları bilirkişi tarafından tespit edildikten sonra mallar devletin himayesinde satılacaktır" diye konuştu. Başmüdür Aldemir, ele geçirilen oyuncak ve porselenlerin üzerine konulan sahte markalarla ilgili de markanın asıl sahibi Alman firmasıyla temasa geçerek konuyu ileteceklerini ifade etti

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title