Haberler

Alosbi'de Çakmaktepe Enerji Santrali Sevinci

Türkiye'nin En Büyük Sanayi Bölgelerinden Olan Aliağa Son Yıllarda Stratejik Enerji Yatırımlarıyla Dikkati Çekerken, Bölgede Kurulan Türkiye'nin En Büyük Osb'si Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (Alosbi) Yatırımcısı da Ucuz ve Kaliteli Enerjiye Kavuştu.

Türkiye'nin en büyük sanayi bölgelerinden olan Aliağa son yıllarda stratejik enerji yatırımlarıyla dikkati çekerken, bölgede kurulan Türkiye'nin en büyük OSB'si Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) yatırımcısı da ucuz ve kaliteli enerjiye kavuştu.

ALOSBİ içinde kurulan Çakmaktepe Doğalgaz Çevrim Santrali'nde üretim Pazartesi günü başlayacak. Aliağa Ticaret Odası'ndan yapılan açıklamaya göre, Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Atıl Akkan'ın yaptığı Çakmaktepe Enerji Üretim A.Ş'ye bağlı Çakmaktepe Doğalgaz Çevrim Santrali'nde Pazartesi günü ulusal iletim sistemine ilk elektrik verilecek. 32 milyon euro yatırımla gerçekleşen santral, Finlandiyalı WARTSILA firması tarafından inşa edildi. 2006 Eylül ayında temeli atılan ve 12 ay gibi çok kısa bir sürede

yapımı tamamlanan santral ile ALOSBİ'deki tesisler için ucuz ve kaliteli enerji, buhar ve sıcak su üretilecek. Finlandiyalı uluslararası şirket WARTSILA tarafından en modern santral teknolojisiyle inşa edilen toplam 105 megawattlık (mw) doğalgaz çevrim santralın 35 mw gücündeki 1. etabının üretime başlamasının ardından Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'ndan (EPDK) lisansı alınan 70 mw gücündeki 2. etap bölümünün inşaatına hemen başlanacak.

Öte yandan Pazartesi günü yapılacak genel kurulda Çakmaktepe Enerji üretim A.Ş'nin şirket sermayesi 6.2 milyon YTL'den 16 milyon YTL'ye çıkarılacak.

İzmir'e en modern elektrik çevrim santrali kazandırdıklarını ve bölgelerindeki yatırımcıların enerji sıkıntısı yaşamayacaklarını kaydeden Çakmaktepe Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Atıl Akkan, santralin resmi açılışı için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan'ı davet ettiklerini kaydetti. Santralin İlk etap yatırım bedelinin 32 milyon euro olduğunu açıklayan Akkan, "Türkiye'nin en modern OSB'si ALOSBİ de yatırım yapan sanayicilerimiz her alanda kazanıyor. Bölge, kara, deniz, hava

ve demiryolu ulaşım avantajlarıyla ülkenin en avantajlı üretim ve lojistik üstünlüğüne sahip bir yerde bulunuyor. Çakmaktepe Santralimiz ile ucuz ve kaliteli enerjiye de sanayicimiz kavuşuyor" dedi.

Türkiye'nin enerji sıkıntısının yanında enerjide kalite sorunu da yaşadığını hatırlatan Akkan, "Bu dev yatırımımızla birlikte sanayicilerimize ucuz, kaliteli ve sürekli enerji vereceğiz. ALOSBİ'de yatırım yapan sanayiciler üretim maliyetlerinde avantaj yakalayarak uluslararası rekabette başarıyı yakalayacaklar. Santral enerji üretmenin yanında sanayicilere üretimde ihtiyaç duydukları buhar ve sıcak suyu da sağlayacak" dedi.

Santrallerine yeni yatırım için EPDK tarafından şart koşulan sermaye artırımını da Pazartesi günü toplanacak olan Çakmaktepe Enerji Genel Kurulu'nda gerçekleştireceklerini kaydeden Atıl Akkan, 6.2 milyon YTL olan şirket sermayesinin 16 milyon YTL'ye çıkarılacağını açıkladı. Sermaye artışının ardından santralin 70 mw'lık 2. etap yatırımına da hemen başlayacaklarını söyleyen Akkan, ülkede yaşanabilecek enerji krizine karşı tedbirlerini şimdiden alacaklarını kaydetti.

(MÜG-MAY-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title