Haberler

Almanya'da İşçiler İçin Asgari 10 Euro Ücret Talebi

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'nun (DİDF) Kuruluşunun 30. Yılı, Köln Derneği'nin Düzenlediği Emek Şenliği ile Kutlandı.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'nun (DİDF) kuruluşunun 30. yılı Köln Derneği'nin düzenlediği Emek Şenliği ile kutlandı. Şenlikte yapılan konuşmalarda finansal krizin faturasının halka çıkartılmaması istendi. Ayrıca Almanya'da işçilerin saat ücretinin asgari 10 Euro olması talep edildi.

Demokratik İşçi dernekleri Federasyonu'nun (DİDF) kuruluşunun 30. yılı Köln Derneği'nin düzenlediği Emek Şenliği ile kutlandı. Chorweiler'daki Halk Evi'nde düzenlenen şenlik, DİDF'in tarihçesinin ve benimsediği görüşlerin anlatıldığı sinevizyon gösterisiyle başladı. Şenlikte yapılan konuşmalarda dünyada etkisi hala süren finansal krizin faturasının halka çıkartılmaması istendi. Ayrıca son yıllarda Almanya'da işçi ücretlerindeki düşüşlere dikkat çekilerek, saat ücretinin asgari 10 Euro olması talep edildi. Yaklaşık 400 kişinin katıldığı şenlikte Grup Rastlantı ve Mikail Arslan sahne aldı. Şenlikte üniversite öğrencileri Gülistan, Yasemen ve Deniz'den oluşan grup söyledikleri Türkçe, Ermenice ve Rumca şarkılarla büyük beğeni topladı.

DÜŞÜK ÜCRETE KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE

DİDF Köln Derneği'nin Başkanı Zeynep Sefariye Ekşi salondaki konuklara şöyle Seslendi:

'Ekonomik krizin faturasının halka çıkartılmaması için bugüne kadar, sayısız etkinlik yaptık. Protestolarımız kimi zaman belediyelerin sosyal alanlarda yapmayı planladıkları kısıtlamalardan geri adım atmalarına neden oldu. Biz finansal krizin faturasının emekçilere ödetilmesine karşıyız. Yapılacak kısıtlamalar, yerli-yabancı, çalışan-işsiz, Müslüman-Hristiyan demeden herkesi etkileyecektir. Krizle birlikte Ford fabrikasından atılan taşeron işçiler içinde her ulustan insan vardı. Emeğin sorunları ortaksa bu noktada birlik ve beraberlik içinde olmamız, örgütlenmemiz gerekiyor. Yıllardır bize örgütlenmek kötü bir şeymiş gibi gösterildi. Sermaye ve tekeller kendi aralarında birlik yaparken, emeğin birleşmemesi için önümüze her türlü engeller çıkartıldı. Bugün Almanya'da üç Euro'ya çalıştırılan işçiler var. Bu düşük ücrete çalıştırılan taşeron işçiler, firmanın asıl işçileri tarafından rakip ve düşman olarak görülüyor. Taşeron firmalar insanları açlık sınırında çalışmayla mahkum etmektedir. İşçilerin birbirine düşman olmaması ve insanca yaşayabilmeleri için saat ücretinin asgari 10 Euro omasını talep ediyoruz. Gelin bunun için birlikte mücadele verelim. Geçtiğimiz günlerde bir hastanede çalışan 15 kadın temizlik görevlisini sendikacı arkadaşlarla buluşturduk. Karın tokluğuna ve hiç bir sosyal hakkını bilmeden çalışan bu kadınların izin haklarının bir kısmının işveren tarafından engellendiği ortaya çıktı. İşçilerin hakları için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Emekten, haktan, işçiden yana olan herkesi bizlere destek olmaya çağırıyorum.'

BELEDİYELER BORÇ BATAĞINDAN KURTARILMALI

Kuzey Ren vestfalya (NRW) Eyaleti Parlamentosu Milletvekili Sol Partili Özlem Alev Demirel ise eyaletteki bütün belediyelerin borç batağında olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

'Biz Sol parti olarak belediyelerin bu borçlarının Eyaletler ve Federal hükümet tarafından ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Belediyelerin sosyal alanlarda yaptıkları ve yapacakları kısıtlamalar bu şekilde engellenebilecektir. Duisburg'da yazın meydana gelen ve 21 kişinin ölümü ile sonuçlanan Love-Parade faciası ili ilgili gelişmeleri de yakından takip ediyoruz. Kentin Anakent Belediye Başkanı Adolf Sauerland'ın (CDU) istifa etmesini bekliyoruz. Eğer istifa etmiyorsa onu belediye başkanlığına seçen halk, şimdi görevine devam edip edemeyeceğine de karar verebilmeli. Bunun demokratik bir çözüm olduğuna inanıyoruz. NRW Parlamentosu'nda şu an öğrenim harçlarının kaldırılması konusu da tartışılıyor. Sol Parti harçların hemen kaldırılmasını istiyor. Sadece varlıklı ailelerin çocukları değil herkes üniversiteye gidebilmeli. Herkes için adil, daha güzel ve fırsat eşitliğinin olduğu bir dünya diliyorum.'

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title