Haberler

Almanya Büyükelçisi Cuntz, Türkiye'ye Veda Ediyor

Türkiye'deki görev süresi sona eren Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz resepsiyon düzenledi.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğindeki resepsiyondaki konuşmasını Türkçe yapan Cuntz, 5 yılı aşkın zamandır Türkiye'de bulunduğunu ve bu sürecin sonunda

"büyük bir misafirperverliğe tanık olan yeni bir insan" olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Avrupa medeniyetlerinin ve dünyanın beşiği olduğunu ifade eden Cuntz, ekonomik açıdan kalkınmış Türkiye'nin dış siyasette de vazgeçilmez bir istikrar unsuru olduğunu belirtti.

Cuntz, Türkiye'nin, Avrupa Birliğinin hedeflerini ve değerlerini üyelik adayı olarak paylaştığını vurguladı. Eckart Cuntz aynı zamanda demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye'nin, tüm bölgesini de siyasi olarak etkileyebildiğini söyledi. Büyükelçi Cuntz, "Türkiye, 'Arap Baharı'nda bir umuttur. Suriye'den kaçan mülteciler için güvenilir bir limandır. Türkiye geleceğe umutla bakıyor. Bu güzel ülkeden ve dostlarımdan ayrıldığım için çok hüzünlüyüm. Ancak biz gelecekte de birlikte olacağız, çünkü biz birbirimize aitiz" diye konuştu.

Resepsiyona, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda milletvekili, çeşitli ülkelerin büyükelçileri ve diplomatik misyon temsilcileri ile davetliler katıldı.

- ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title