Haberler

"Ali Dibo" Eleştirilerine Belgeli Cevap

CHP ve Anavatan'lıların AKP'ye Yönelik "Ali Dibo" İddialarının Fos Çıktığını Belirten Bilecik Milletvekili Poyraz, "Artık Buna Bir Nokta Koymak Lazım. Bu Konu Fazla Suistimal Ediliyor" Dedi.

AKP Bilecik Milletvekili Fahrettin Poyraz, muhalefet partilerinin yolsuzluklarla ilgili iddialarının asılsız çıktığını ileri sürerek, "Muhalefetin Kamu İhale Kurumu ile ilgili konulardan konuşulduğunda sözü dönüp dolaştırıp Ali Dibo'ya getiriyorlar. Oysa bu konularda Savcılığa intikal eden bir şey yok. Muhalefetin 'Ali Dibo' iddiaları fos çıktı" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bütçe görüşmelerinde AKP Grubu adına söz alan Poyraz, AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in, kamuoyu gündemine taşıdığı, "Kamu İhale Kurumu'nun 145 ihale hakkında inceleme başlattığını ve 16 ihale hakkında kusur bulduğuna" yönelik açıklamalara cevap verdi.

Poyraz, Kamu İhale Kurumu'nun 145 tane ihale hakkında başlattığı incelemenin kamuoyuna yanlış yansıtıldığını belirterek, "Bu kürsüde ne zaman, Kamu İhale Kurumu'ndan konu açılsa muhalefet hemen konuyu 'Ali Dibo' meselesine getiriyor. Artık buna bir nokta koymak lazım" dedi.

Elindeki mahkeme kararlarını Genel Kurul Salonu'na okuyan Poyraz, İddia edildiği gibi bu ihalelerde yolsuzluk olmadığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti;

"Bu ihalelerde hiçbir suç teşkil etmemesine rağmen, üzülen ve mağdur olan insanlar var. Siyasi istismarlar yapılıyor. Kamu İhale Kurumu 145 tane ihale hakkında inceleme başlatmış bu ihalelerle ilgili bir takım hususlar tespit etmiş. Kamuoyunda öyle bir tartışma başladı ki sanki 145 tane ihalede yolsuzluk yapılmış. Muhalefet milletvekilleri bu kürsüye gelip bu 145 konuyu öyle bir suistimal ettiler ki zannedersiniz ki atı alan Üsküdar'ı geçmiş. Kamu İhale Kurumu'nun Web sayfasına girerseniz görürsünüz. Kamuoyu bu konuları suistimal edince KİH'da bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve açıklamasında şöyle diyor, "Basın organlarında inceleme konusu olan bu ihalelerin, Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir kovuşturma talebi yoktur. Suçlanan kişi ya da kişiler yok. İncelemeye gerek olan bir konu yok' açıklamasında bulunmuştur. Görüldüğü üzere mevzuata aykırı bir şey yok. Yani bu kişiler hakkında alınan bir karar yok dolayısıyla muhalefetin "Ali Dibo" iddiaları fos çıktı. ANAVATAN Grup Başkanvekili Sarıbaş suç duyurusunda bulunmuş açtığı dava hakkında Cumhuriyet savcılığı kovuşturmaya karar olmadığına yer vermemiştir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title