Haberler

Albino Hastası Cahide'nin Hedefi Altın Madalya

Judoda üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Albino hastası 17 yaşındaki Cahide Eke, İtalya'da yapılacak Görme Engelliler Gençlik Olimpiyatları'na sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Judoda üç yıl üst üste Türkiye şampiyonu olan Albino hastası 17 yaşındaki Cahide Eke, İtalya'da yapılacak Görme Engelliler Gençlik Olimpiyatları'na sıkı bir şekilde hazırlanıyor.

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tesislerinde judo antrenörü Ahmet Ömre Türe nezaretinde hazırlıklarını sürdüren judocu Cahide Eke'nin hedefi ilk olarak gençlik olimpiyatlarından başarıyla dönerek, 2020'deki olimpiyatlara katılabilmek. Cahide'nin adeta üzerine titrediklerini söyleyen judo antrenörü Ahmet Ömre Türe, "Albino hastası Cahide, 2014 yılında judo sporuna başladı ve 2015 yılında ilk Türkiye şampiyonluğuna ulaştı. Cahide, çalışma azmiyle kendi kategorisinde 2016 ve 2017 yıllarında da peş peşe Türkiye şampiyonu olarak kendisini kanıtladı" dedi.

Bu başarısından dolayı Cahide'nin milli takıma seçildiğini belirten Türe, "Cahide, bu yılın Ekim ayında İtalya'da yapılacak olan Görme Engelliler Gençlik Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek ve biz ondan ulusal anlamda ilk derecemizi bekliyoruz. Ondan sonraki hedefimiz ise olimpiyatlar olacak. Biz zaman zaman Cahide'nin milli takım antrenörleri ile görüşme fırsatı buluyoruz ve hocaları uzun vadede çok güzel hedefleri olduğundan bahsediyorlar. Cahide'nin daha yaşının genç olması büyük bir avantaj, çünkü dört kez olimpiyatlara katılma şansı var. Bu hedefler içinde sadece katılmak değil, şampiyon olmak veya ilk üçe girmektir. Cahide, çalışmalarını hem burada hem de milli takım kamplarında aralıksız olarak sürdürmektedir. Şampiyonaya kadar da bu böyle devam edecek" diye konuştu.

"HEDEFİM GENÇLİK OLİMPİYATLARINDA MADALYA ALMAK"

Hedefinin Görme Engelliler Gençlik Olimpiyatları'ndan başarıyla dönmek olduğunu söyleyen Cahide Eke ise, "İtalya'da yapılacak olan gençlik oyunlarından madalyayla dönmek için yoğun bir şekilde çalışıyorum. Hedefim orada Türk bayrağını dalgalandırmaktır. Bundan sonraki hedefim ise olimpiyatlar olacak. Bana ailem başta olmak üzere hocalarım ve arkadaşlarım büyük destek veriyor. Buradan hepsine sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

(Mehmet Dağlı / İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Karaman İtalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title