Haberler

Albay Ceyhun Keleş Davasında Vali Aksoy Tanık Olarak Dinlenecek

Albay Ceyhun Keleş davasında Vali Aksoy tanık olarak dinlenecekDİYARBAKIR - Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve itirafçı olan eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun...

Albay Ceyhun Keleş davasında Vali Aksoy tanık olarak dinlenecek

DİYARBAKIR - Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde tutuklanan ve itirafçı olan eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş davasında, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy tanık olarak dinlenecek.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde tutuklu yargılanan ve itirafçı olan eski Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Albay Hasan Ceyhun Keleş, hakkında "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" ve "FETÖ/PDY üyesi olmak" iddiasıyla üç kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın 2. duruşması görüldü. Savunması alınan Keleş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının hazırladığı iddianamede, TCK 221 maddesinde yer alan etkin pişmanlık hükümlerinden yaralanması yönündeki talebi kabul ettiğini söyledi. İfadesinin doğru olduğunu ve yer göstermeleri sonucu bir kısım operasyonlar gerçekleştiğini kaydeden Keleş, etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini darbeye teşebbüs ile ilgili suçlamayı kabul etmediğini ifade etti. Darbe girişiminin yaşandığı gece, Diyarbakır Valisi Halil Aksoy, Emniyet Müdürü ve MİT Bölge Başkanı ile görüştüğünü, Vali Aksoy'u bu konuda bilgilendirdiğini dile getiren Keleş, "Mahkemenin uygun görmesi durumunda Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'un tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum. Darbe gecesi ilk bilgiyi vali bey benden almıştır. Ben kesinlikle darbe teşebbüsünün karşısında yer aldım. Üyelik ile ilgili olarak geçmişte bu yapı ile olan ilişkimi ben ayrıntılı olarak anlattım. Bunun için pişmanım" dedi.

Yapılan savunmaların ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Diyarbakır Valiliğine müzekkere yazılarak, Vali Aksoy'un tanık sıfatıyla dinlenmesi için günsüz davetiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Hüseyin Aksoy Diyarbakır Ceyhun 3.Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title