Haberler

Akseki'de Hafta Sonu Şenliklerle Geçecek

ntalya'nın Akseki ilçesi merkez, belde ve köylerde önümüzdeki hafta çeşitli festivaller düzenlenecek.

ntalya'nın Akseki ilçesi merkez, belde ve köylerde önümüzdeki hafta çeşitli festivaller düzenlenecek.

Akseki Kaymakamlığı, Akseki Belediyesi ve Akseki Eğitim Hayratı Derneğince düzenlenen 8'inci geleneksel Akseki Yaz Festivali 23-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Festival kapsamında 23 Ağustos'ta tiyatro oyunları sahnelenecek, yerel sanatçılar konserler verecek. 24 Ağustos tarihinde ise Akşam Akseki Stadı'nda Coşkun Sabah ve yöresel sanatçıların konseri, halk oyunları,yöresel konuşmalar ve havai fişek gösterileri gerçekleştirilecek.

Akseki Belediye Başkanı Mehmet Gölcü, yaptığı açıklamada, festivalin 23-24 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 8'inci yaz festivalini gerçekleştireceklerini söyledi. Gölcü, 24 Ağustos tarihinde

saat 13.30' da "Akseki ve Sorunları" konulu panel, Cumhuriyet Meydanı'nda çocuklara ve gençlere yönelik gösteriler ile devam edeceğini bildirdi. Başkan Gölcü, aynı gün Akseki Stadı'nda Coşkun Sabah ve yerel anatçıların konserler vereceğini söyledi.

43.AYRAN FESTİVALİ

Cevizli beldesinde ise 23-26 Ağustos tarihlerinde 43. Ayran Festivali yapılacak. Cevizli Belde Belediye Başkanı Niyazi Ekinci, yaptığı açıklamada, festivalle yöre halkını bir araya getirmeyi amaçladıklarını bildirdi. Başkan Ekinci, festivalde halk koşusu, sünnet şöleni, bisiklet yarışı, halı saha futbol turnuvası, uçurtma şenliği, yumurta ve çuval yarışları yapılacağını, Sarı Şeyh Hüseyin Efendi Türbe Yemeği

verilip Mevlit okunacağını, Türkan ve Saip Uysal adına Cevizli Kültür Müzesi açılışının yapılacağını, misafirlere, geleneksel olarak pilav ve ayran ikram edileceğini bildirdi. Başkan Ekinci, 25 Ağustos tarihinde Prof.Dr.Cemal Kurnaz başkanlığında Eğitimci Yazar Hasan Türkay ve ekibi tarafından Belediye Konferans Salonu'nda Osman Yüksel Serdengeçti Sempozyumu düzenleneceğini

kaydetti. Başkan Ekinci festivalin son günü 26 Ağustos tarihinde ise Arap ve gelin alayı, yayıkta ayran yayma gösterileri ile akşam ise sanatçılar Serpil Külünkoğlu, Sami Çelik ve Ahmet Şafak konserlerinin verileceğini söyledi.

YARPUZ BELDESİ 21. PİLAV GÜNÜ

Yarpuz beldesinde de 25-26 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek geleneksel 21. Pilav Günü süresince yöresel oyunlar, çeşitli gösteriler sergilenecek. Şölene katılan misafirlere yöre yemekleri ikram edilecek. Yarpuz Belediye Başkanı Doğan Erdem, yaptığı açıklamada, Yarpuz dışında yaşayanları beldede buluşturmayı istediklerini ifade etti.

SİNANHOCA KÖYÜ GELENEKSEL KÖY GÜNÜ

Akseki'nin Sinanhoca köyünde her yıl düzenlenen geleneksel Köy Günü de 20 Ağustos tarihinde yapılacak.

Sinanhoca Köyü muhtarı Ahmet Güven, "Geleneksel olarak her yıl düzenlediğimiz köy gününün 13'üncüsününü düzenleyeceğiz. Antalya, İzmir, İstanbul ve Konya gibi bir çok illerde yaşayan köylülerimiz yılın birkaç gününde de olsa hemşerileri ile bir araya geliyor.Birbirleri ile hasret gideriyorlar" dedi.

ÇİMİ KÖYÜ KARDELEN ŞENLİĞİ

Çimi Köyü Yardımlaşma ve Yaşatma Derneğince bu yıl 12'incisi düzenlenecek Kardelen Şenlikleri de 20-21 Ağustos 1 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilecek. Festivalde, çeşitli eğlenceler düzenlenecek ve yöresel yemekler ikram edilecek.

18. GELENEKSEL CECELER KÖYÜ KERVAN GÜNÜ

Akseki'nin Ceceler köyünde geleneksel olarak düzenlenen "Kervan Günü" bu yıl 24 Ağustos tarihinde başlayacak. Ceceler köyü muhtarı Ali Cengiz, Ceceler Köyü Yardımlaşma Derneği ve Köy Muhtarlığının birlikte düzenlediği 18. Kervan Günü'nde yöre halkının bir araya gelmesinin amaçlandığını söyledi. Kervan Günü'ne Aydın, İstanbul ve Konya'nın yanı sıra bazı büyük illerde yaşayan köylülerin de gelerek, hemşehrileri ve akrabalarıyla özlem gidereceklerini belirten Ceceler Köyü Yardımlaşma Derneği Başkanı Şevket Yaman, "Köyümüz yılda birkaç gün de olsa kalabalıklaşıyor. Hemşehrilerimiz birbirleriyle kucaklaşıyor.

Geleneklerimiz yaşatılıyor" dedi.Ali Cengiz, Kervan Günü dolayısıyla futbol turnuvası, konserler ve halk oyunları gösterileri düzenleneceğini, festivalin ikinci gününde ise Ceceler köyü Şalgam Çayırı yaylasında 600 yılı aşkın geleneksel kervan şenlikleri yapılacağını belirtti.

SARIHALİLLER KÖYÜ 22. PİLAV GÜNÜ

Akseki'nin Sarıhaliller Köyü'nde de 22'incisi düzenlenecek Pilav Günü 25 Ağustos'ta yapılacak. Köy Muhtarı Hüsnü Başbil, yılın bir gününde de olsa çoğunluğu İzmir'de yaşayan köylülerinin bir araya geldiğini söyledi.

MAHMUTLU KÖYÜ SILAYA KAVUŞMA ŞENLİĞİ

Her yıl düzenlenen Mahmutlu Köyü Sılaya Kavuşma Şenliği ise bu yıl 25-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. Köy Muhtarı İsmail Güven, amaçlarının köy dışında büyük şehirlerde yaşayan hemşerilerini bir araya getirerek sıla özlemlerini gidermek olduğunu söyledi.

SUSUZŞAHAP KÖYÜ BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Susuzşahap Köyü'nün geleneksel olarak düzenledikleri birlik ve beraberlik günü 20 Ağustos günü yapılacak. Köy Muhtarı Dursun Güven, dışarıda yaşayan hemşerilerinin bu günde bir araya geldiklerini belirterek, akrabaların birbirleri ile sıla özlemi giderdiklerini söyledi.

AKŞAHAP KÖYÜ GELENEKSEL DAYANIŞMA ŞENLİĞİ

Akşahap Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin düzenlemiş olduğu Dayanışma Günü 25-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek. İki gün sürecek şenliklerde yöresel oyunlar sunulacak ve katılan misafirlere geleneksel köy yemeği ikram edilecek.

(AÇ-SK-

18.08.2012 10: 46: 53

TSI

NNNN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yarpuz Ekinci Kervan Akseki Yerel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title