Haberler

AKP'li Fatsa: Sayın Gül Çekilmediği Müddetçe Başka Bir Aday Arayışımız Yok

AKP Ordu Milletvekili ve Eski Grup Başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhurbaşkanlığı Adaylığı Konusunda Abdullah Gül'ün Karar Vereceğini Belirterek "Sayın Gül Çekilmediği Müddetçe Başka Bir Aday Arayışımız Yok" Dedi.

AKP Ordu Milletvekili ve eski grup başkanvekili Eyüp Fatsa, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Abdullah Gül'ün karar vereceğini belirterek "Sayın Gül çekilmediği müddetçe başka bir aday arayışımız yok" dedi.

Meclis'te kaydını yaptıran AKP Ordu Milletvekili ve eski grup başkanvekili Eyüp Fatsa, cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Erdoğan-Gül ve Arınç zirvesine ilişkin sorulara "zirvede ne konuşulduğunu bilemem" karşılığını veren Fatsa, adaylığı konusunda Gül'ün ve Başbakan'ın daha önce bir açıklamasının olduğunu hatırlattı.

Fatsa, "22 Temmuz seçimlerinde sandığa yansıyan irade, AKP'nin seçmesi gereken cumhurbaşkanının AKP tarafından seçilmesi gerektiğini ortaya koydu." dedi.

Eyüp Fatsa, Abdullah Gül, cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilmediği sürece AKP'nin başka bir aday arayışının olmadığını ifade ederek "Sayın Gül kendisi ile ilgili karar verecek" diye konuştu.

Fatsa, bir kadın milletvekilinin Meclis Başkanlığına aday gösterilip gösterilmeyeceği konusunda ise "bir kadın milletvekilinin Meclis başkanı olmasında hiçbir engel yok. Kadın başbakan, kadın bakanlar oldu. Meclis Başkanı olmasında da engel yok" dedi.

Fatsa, Meclis başkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna ise "aday değilim" karşılığını verdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title