Haberler

Akp'li Çelik: "Kılıçdaroğlu, Esad'ın Mesaj Taşıyıcılığını Yapıyor"

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi tarihe tüm yanlışlarıyla geçecek bir basın toplantısı yaptığını ifade ederken "Kılıçdaroğlu, Esad'ın mesaj taşıyıcılığını yapıyor AKP Genel Başkan Yardımcısı"...

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi tarihe tüm yanlışlarıyla geçecek bir basın toplantısı yaptığını ifade ederken "Kılıçdaroğlu, Esad'ın mesaj taşıyıcılığını yapıyor AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi tarihe tüm yanlışlarıyla geçecek bir basın toplantısı yaptığını ifade ederken "Kılıçdaroğlu, Esad'ın mesaj taşıyıcılığını yapıyor. CHP, bir uçağımızın düşürülmesi karsısında Suriye'ye en sert şekilde mesaj vermeliydi ve bu olayda herkesi milli bir duruş etrafında kenetlenmeye çağırmalıydı" dedi.

AKP'li Çelik, Twitter hesabında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştiren ve ardından da basın toplantısı düzenleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, siyasi tarihe tüm yanlışlarıyla geçecek bir basın toplantısı yaptığını savundu.

Kılıçdaroğlu'nun, Suriye'nin Türkiye'nin uçağını düşürmesini Türkiye'nin Suriye politikasına bağlayarak, Suriye'ye mazeret ve hafifletici sebep ürettiğini belirten Çelik, "Baas rejiminin uçağımızı düşürmek yoluyla, Başbakanımızın sözlerine ve Suriyeli muhaliflere mesaj verdiğini söylüyor" dedi.

"Böylece Kılıçdaroğlu, Esad'ın mesaj taşıyıcılığını ve Baas eylemlerinin yorumculuğunu yapıyor" diyen Çelik, şöyle devam etti:

"Esad'in uçağımızı düşürerek, Suriyeli muhaliflere mesaj verdiği şeklinde bir açıklama, Baas propaganda makinesinin bile aklına gelmedi. Kılıçdaroğlu bunu ifade etti. Şimdi sormak lazım, Hükümetin Suriye politikasını eleştirmekle, Suriye'nin uçağımızı düşürmesine mazeret üretmek arasındaki farkı göremeyen bir ana muhalefet partisi dünyanın neresinde var? Baas rejiminin uçağımız düşürmesinin, Suriye muhalefetine bir mesaj olduğu yorumu, Kılıçdaroğlu, dışında kimin hangi mantıkla ifade edebileceği bir şeydir."

Kılıçdaroğlu'nun kamuoyuna yansıyanlar dışında bilgi verilmedi dediğini kaydeden Çelik, "Hangi stratejik soruyu sordunuz da, cevap alamadınız?" diye sordu.

Kılıçdaroğlu'nun bu durumda ne yapılması gerektiğiyle ilgili bir önerisi olmadığını, olayı analiz etmesinin yanlış olduğunu belirten Çelik, şunları kaydetti:

"Kılıçdaroğlu, hangi soruyu sordu ve cevap alamadı? ve hangi öneriyi getirdi Hükümete? Stratejik sorular sormayan, öneri getiremeyen bir ana muhalefet partisi var ortada. Kılıçdaroğlu'nun basın toplantısı, maalesef, yabancı bir gözle bakıyor meseleye... Kılıçdaroğlu, basın toplantısıyla; sorusuz, cevapsız, stratejisiz, önerisiz bir durumda olduklarını beyan etti sadece, CHP, ana muhalefet partisi olarak, Suriye politikamızla ilgili eleştirilerini muhafaza ederek, bu aşamada, bir uçağımızın düşürülmesi karsısında Suriye'ye en sert şekilde mesaj vermeliydi ve bu olayda herkesi milli bir duruş etrafında kenetlenmeye çağırmalıydı." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Ömer Çelik Ak Parti Suriye Politika Güncel Haberler

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

TBMM Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder'den gülümseten sözler: Ben bir cevap vereceğim internete düşeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

FETÖ'cü Enes Kanter hakkında cinsel taciz suçundan soruşturma

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title