Haberler

Akdeniz'deki Göçmen Faciası

Akdeniz'de Libya açıklarında 700 ila 950 kişi taşıdığı belirtilen teknenin önceki gece batması sonucu ölen 24 kişinin cesetleri Malta'ya götürüldü.

Akdeniz'de Libya açıklarında 700 ila 950 kişi taşıdığı belirtilen teknenin önceki gece batması sonucu ölen 24 kişinin cesetleri Malta'ya götürüldü.

İtalyan sahil güvenlik ekipleri ve donanma gemilerince Malta'nın başkenti La Valetta'ya taşınan cesetlere Mater Dei Hastanesi'nde otopsi yapılacağı belirtildi.

Bu arada, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Maltalı mevkidaşı Joseph Muscat ile bugün Roma'daki başbakanlık binasında görüşecek.

İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan son açıklamada, faciadan kurtarılanların sayısının 28 olduğu ve devam eden arama kurtarma çalışmalarına rağmen bu sayıda değişiklik olmadığı ifade edildi.

Basında geniş yer buldu

Bulundukları sorunlu bölgelerden umuda yolculuk için çıktıkları yol denizde biten 700'ün üzerindeki göçmenin trajedisi bugün İtalyan basınının bir numaralı gündem maddesi oldu.

Ülkenin yüksek tirajlı gazetelerinden "La Repubblica", "Göçmenlerin kıyameti" başlığıyla duyurduğu haberde, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'un "Bu trajedileri önlemek için çok az şey yaptık. AB stratejisini değiştirmeli" ifadelerine yer verdi.

"Corriere della Sera" gazetesi de olayla ilgili "Avrupa'yı düşlerken boğuldular" başlığını kullanırken, "Il fatto Quotidiano" gazetesi de "Ölü deniz" manşetini atarak okuyucularına trajediyi duyurdu.

Basında çıkan haberlerde, yılbaşından bu yana Akdeniz'de bin 500 kaçak göçmenin yaşamını yitirdiği hatırlatılarak havanın düzelmesiyle kaçak göçmen akınının artacağına dikkati çekildi.

Kaynak: AA / Güncel

Akdeniz İtalya Malta Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title