Haberler

AK Parti İzmir de Büyük Sevinç

İzmir'de AK Parti Yöneticileri, Referandum Sonuçlarını İl Başkanlığı Binasında Televizyondan Takip Etti. Türkiye Genelindeki Oy Dağılımı Oy Pusulasındaki Gibi Beyaz ve Kahverengi Renklerle Gösteren Grafiğe Bakan Partililer, ''türkiye Ak Tarlaya Dönmüş' Yorumunda Bulundu, Sevinç Gösterisi Yaptı.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, il yöneticileri, partili gençler ve kadınlarla birlikte referandum sonuçlarını İl Başkanlığı binasında televizyondan takip etti. Partililer, 'evet´ oylarının yüksekliği karşısında sevinçlerini alkışlayarak, ''Türkiye Türkiye', ''Recep Tayyip Erdoğan' diye slogan atarak gösterdi. Birbirlerine ''Evet de hayırlı oldu' dediler.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kenan Çakar, ''Bu referandum sonuçlarıyla 2011´de tek başına iktidara gelir, 2014´te de İzmir Büyükşehir Belediyesi´ni alırız' dedi. Çakar, Yozgat ve Osmaniye´de 'evet´ oylarının yüksek çıkmasını ''Bu tablo bize MHP´lilerin 'evet´ dediğini gösteriyor' yorumunda bulundu. İl Başkanı Ömür Kabak da ''İzmir´de yüzde 70 hayır´ hedefine ulaşamayan CHP İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu´nun istifasını bekliyoruz' dedi. AK Parti İzmir İl Başkanı Erdal Kalkan, ''Bu sonuç bizi 2011´de iktidar yapar' dedi.

Partide üzerine pullarla Türk bayrağı işli tişörtü giyen AK Parti Özel Kalem Müdürü Zeynep Aktuğ, ''Türkiye´nin geleceği için dönüm noktası olan halkoylamasını, yüreğinde hissettiğim için ve 12 dev adama final maçında destek vermek amacıyla iki sevinci birarada yaşamak için giydim' dedi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kabak, referandum öncesi yaptığı ''İzmir´de 'hayır´ oyları fazla çıksın görevimden istifa edeceğim' yönündeki açıklamasını hatırlatan basın mensuplarına ''Açıklamayı kesin sonuçlardan sonra yapacağım' dedi.

EVETLER HAYIRLI OLSUN

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, referandum sonuçlarının açıklanmasından sonra partisinin İl Başkanlığı´nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

''Türkiye için gerçekten çok sevinçli bir gün yaşadık. Gerçekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz, milletimiz demokrasimiz için seviniyoruz. Artık Türkiye gerçekten büyük Türkiye olacak. Avrupa Birliği standartlarında demokrat bir ülke olacak. Darbeci zihniyeti tarihin çöp sepetine attık. Değişikliğin mimarı tabi ki Başbakan. Onu çok seviyoruz, gurur duyuyoruz. TBMM´de bir tarih yazmışlardı. Bu tarihin giriş bölümüydü. Asıl tarihi yazan hangi partiden olursa olsun yüce Türk Milleti oldu. Bu milletin mensubu olmaktan gurur duyuyoruz.'

İZMİR´DE YÜZDE 37 'EVET´ ÇOK İYİ BİR SONUÇ

Kabak, İzmir´de alınan yüzde 37 'evet´ oyunun çok iyi bir sonuç olduğunu belirterek, ''Bu Ak Parti´nin oyu değil. Türkiye içinde Ak Parti´nin oyu değil. Biz hiçbir zaman bunu bir güven oylaması olarak algılamamıştık. Demokrasi ve darbe arasında tercih olarak göstermiştik. Milletimiz de bizim söylediğimiz yönde oy kullandı' dedi.

Kabak, referandum öncesinde İzmir´de hayır oyları fazla çıktığı taktirde görevinden istifa edeceği sözünü hatırlatarak ''Kampanyanın başında bir söz vermiştim. Tabi ki biz Ak Partililer´in sözlerini tutma gibi bir özelliği var. O sözümün arkasındayım. Bu saatten sonra benim istifa etmem Genel Merkez´le benim aramda bir şey. Bir parti içi mesele. Genel Merkez´e gideceğim ve onun direktifleri doğrultusunda hareket edeceğim' dedi.

MİLLETEN 'HAYIR´ İSTEDİ KENDİ VERMEDİ

Kabak, CHP´nin büyük hayal kırıklığı yaşadığını dile getirerek, ''Türkiye için büyük hayal kırıklığı yaşıyorlar. Genel başkanları öğrendiğim kadarıyla oy da kullanmamış. Kendisi çok istikrarlı gidiyor maşallah. Sabah söylediği sözü, akşam değiştirmişti. TBMM´de de oy kullanmamıştı. Pakete 'hayır´ dememişti. Milletten 'hayır´ istemişti. CHP, İzmir´de yaptırdığı anketlerde yüzde 72 'hayır´ çıkacağını söylemişti. 10 puan gibi yanılma olmuş. Evetler hayırlı olsun' dedi.

Elif DEMİRCİ - Mücahit BEKTAŞ - İZMİR / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title