Haberler

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç:

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 'Biz Yandaş Yargı Yaratma Çabasında Değiliz

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, 'Biz yandaş yargı yaratma çabasında değiliz. Biz istiyoruz ki yargı bağımsız ve tarafsız olsun. Yargı AK Parti'nin yandaşı olmasın ama CHP'nin de yandaşı olmasın' dedi. Kılıç, AK Parti'nin 2. etabı bugün başlayan 'Türkiye Buluşmaları' konferansları kapsamında Esenyurt Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuştu.

Türkiye'nin, etrafında yaşananlara kayıtsız kalmayan büyük bir ülke olduğunu belirten Kılıç, 'Filistin'in meselesi herkesten önce bizim meselemizdir. Gazze'nin meselesi herkesten önce bizim meselemizdir. Biz adaletin, merhametin bayraktarlığını yapmaya mecburuz. Biz bin yıldır Anadolu coğrafyasında zulmetmeden, katletmeden varız. Çünkü biz, adam gibi bir milletiz. Bedeli ne olursa olsun sessiz kalmayacağız. Çünkü İsrail'in devlet terörüne sessiz kalmak bizim kendimizi inkar etmemiz olur' dedi.

Zalime karşı mazlumun yanında yer almaya devam ettiği sürece AK Parti hükümetinin 'duvara toslamayacağını' ifade eden Kılıç, 'Sessiz milyonların sesi, kimsesizlerin kimsesiyiz' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Başbakan olduğu sürece AK Parti'nin de Türkiye'nin de milletin de sırtının yere gelmeyeceğini belirtti.

Kılıç, AK Parti'nin milletle hiç karşı karşıya gelmediğini, bundan sonra milletle karşı karşıya gelmeyeceğini söyledi.

- 'İSRAİL YAPAYALNIZ'-

AK Parti'nin 8 yıllık iktidarında uyguladığı başarılı dış politikalar neticesinde bugün bütün dünyanın desteği Türkiye'nin yanındayken İsrail'in 'yapayalnız' olduğuna dikkati çeken Kılıç, Birleşmiş Milletler tarihinde ilk defa Güvenlik Konseyi'nde İsrail devletine kınama kararı çıktığını, tarihte ilk defa ABD'nin bugün itibarıyla İsrail'i Gazze'deki ambargonun ve ablukanın insan haklarına aykırı olduğu noktasında sert bir dille uyardığını belirtti.

Kılıç, 'İsrail tarihinde ilk defa bu kadar sert bir direnişle karşılaştı ve sesini bile çıkaramadı. Çünkü haksız, zalim, insan haklarını tanımayan bir yönetim var İsrail'de. Çünkü İsrail'in bugünkü hükümeti terörü meşrulaştıran, terörizmi bir yönetim prensibi haline getiren ve dünya tarafından tasvip görmeyen bir yönetimdir' diye konuştu.

Suat Kılıç, insanlığın Türkiye'ye, Türkiye'nin de AK Parti'ye ihtiyacı bulunduğunu söyledi.

- 'PEYNİR GEMİSİ LAFLA YÜRÜMÜYOR'-

Kılıç, 'Muhalefet ne derse desin aldırış etmeyin. Bahçeli'nin, Kılıçdaroğlu'nun, diğerlerinin sözleri sakın ola ki kulaklarınızı doldurmasın, sakın ola ki sizi meşgul etmesin' dedi.

Bugünkü Türkiye'yi şu an bulunduğu güç noktasına kolay getirmediklerini ifade eden Kılıç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın milleti için gecesini gündüzüne katarak, adeta yatağını uçağına taşıyarak, 'dünya kazan başbakanlık uçağı kepçe' misali dünyanın her tarafında Türkiye'yi tanıttığını ve bugünkü başarıların bu faaliyetlerin neticesi olduğunu vurguladı. Suat Kılıç, şunları kaydetti:

'Peynir gemisi lafla yürümüyor. Kılıçdaroğlu konuşacak, Bahçeli düşünecek, onlar konuşmalarını bitirene kadar, onlar düşünüp eyleme geçme kararı alana kadar biz gideriz Gazze'nin de, Filistin'in de imdadına yetişiriz. Birileri konuşacak, birileri bağıracak, birileri adeta Türkiye'nin içindeki İsrail borazanı gibi hükümetin her yaptığına karşı çıkacak ama özü sağlam bu millet Türkiye'nin çıkarları nereyi gerektiriyorsa orada olacak. Bu millet zalime karşı mazlumun yanında yer alan AK Parti'nin de kadrolarının da arkasından asla ayrılmayacaktır.'

Türk milletinin önümüzdeki dönemlerde de yeni yeni badireler aşma çabasında olacağını belirten Kılıç, 'Her zaman olduğu gibi başımıza çorap örme çabasına girenler olacaktır ama biz bu milletin dirayetine güveniyoruz' diye konuştu.

- 'LÜZUMSUZ SÖYLENTİLER BİZİM KULAĞIMIZI DOLDURAMAZ'-

'CHP demek bu coğrafyada kıtlık, kaos, kardeş kavgası, devletin çalışamaz hale gelmesi demektir' diyen Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'CHP'nin, MHP'nin, diğerlerinin söylentileri, dedikoduları, lüzumsuz lafları bizim kulağımızı dolduramaz, doldurmayacak. Bakın bir tanesi çıktı, Kılıçdaroğlu. Elinde birtakım dosyalar var. Ne var ne yok kimse bilmiyor. Çıkarsın ortaya, döksün ne varsa meydana. Bir iktidar, aynı anda hem yol, hem yolsuzluk yapamaz. Bir siyasi iktidar ya yol yapar ya da yolsuzluk yapar. Buradan ben kendilerine sesleniyorum, AK Parti iktidarından önce 79 yıl boyunca Cumhuriyet hükümetlerinin tamamının yaptığı duble yolların uzunluğu 6 bin 101 kilometre, AK Parti hükümetinin Türkiye'de başlayıp bitirdiği duble yolların uzunluğu 11 bin 376 kilometre. Bu mudur yolsuzluk yapan iktidar? Elinde yolsuzluk dosyaları varmış. İddiasını ispat edemeyeni bu toplum sandığa gömer. Ağızlarına sakız ettiklerinin hepsi cevabı verilmiş konular. Bu milletin deresinde her zaman değirmeni çalıştıracak su vardı ama bizden öncekiler aç kurtlar misali derenin suyunu sadece kendi değirmenine çevirdiler. AK Parti iktidarı olarak ise biz derenin suyunu milletin değirmenine çevirdik.'

- 'BİZ BU ÜLKEDE KÖTÜ KOKULARA ALIŞMAYACAĞIZ'-

Bazılarının 'Bırakın anayasa ile uğraşmayın, sadece ekonomiye bakın' dediğini söyleyen Kılıç, bir ülkede demokrasi yoksa, bir ülkede hukukun üstünlüğü kılınamamışsa, bir ülkede yatırımcıların girişim özgürlüğü yoksa, bir ülkede mahkemelerin adil, tarafsız yargılama yaptığına inanılmıyorsa o ülkeye yatırım için bile gelinmediğini belirtti.

Kılıç, 'Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile konuştum. Zeytinburnu bölgesindeki dere üzerinde arıtma tesisleriyle alakalı maalesef 3 defa CHP'nin başvurusu üzerine yargı tarafından durdurulduğu için İstanbul'da koku var. Bu koku AK Partilileri rahatsız ediyor ama CHP'lileri rahatsız etmiyor. Çünkü onların yaklaşımı şu; 'iş yapamazsın, sorun çözemezsin, bırakın insanlar kokuya alışsın'. Biz bu ülkede kötü kokulara alışmayacağız, biz bu ülkede hukuk dışılığa alışmayacağız' dedi.

Kendilerine zaman zaman 'Sizin çabanız yandaş yargı yaratma çabasıdır' denildiğini söyleyen Kılıç, şöyle devam etti:

'Hayır. Biz yandaş yargı yaratma çabasında değiliz. Biz istiyoruz ki yargı bağımsız ve tarafsız olsun. Yargı, AK Parti'nin yandaşı olmasın ama CHP'nin de yandaşı olmasın. Hiç kimsenin yandaşı olmasın. Herkese eşit, herkese adil. Adalet tanrıçası denir, gözü kapalıdır, elinde terazi vardır, tartarken kimin hakkını hukukunu görmesin, hissetmesin, anlamasın diye. Biz istiyoruz ki yargıya güvenelim, yargı güveni kazansın, adil, bağımsız, tarafsız olsun.'

Suat Kılıç, artık 'kendi yağıyla kavrulma döneminin sona erdiğini' belirterek, '72 milyonluk bu memleketin komşunun yağına ihtiyacı vardır. Nedir o? Avrupa sermayesi, küresel sermaye, Körfez sermayesi... Bizim nüfusumuz genç, bu yatırımlar, istihdam olmalı ve bizim daha yüksek bir kalkınma hamlesini buradan hareketle yakalamalı. Özgür, demokratik, hukukun üstünlüğüne inanan ülkelerde bunlar olabiliyor. Aksi halde küresel sermaye bile gelmekten kaçınabiliyor' diye konuştu.

(FM-KÖS-SEB) - İSTANBUL

Kaynak: AA / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title